I te-bastionen Storbritannia drikkes det daglig 25 millioner flere kopper kaffe enn for ti år siden.
Costa Coffee er den største kaffekjeden i Storbritannia. Foto: Sjo og FloydEn annen faktor som spiller inn, er et nytt konsummønster. At det blir stadig flere dyktige baristaer, er nok også noe av forklaringen. Ser man nærmere på årsakene og faktorene som bidrar til økt kaffekonsum i Storbritannia, er det verd å merke seg følgende områder, ifølge Catering Today.
Iskaffens popularitet øker stort, og en undersøkelse viser at 40 prosent av dem som kjøper kaffe av produsenten Matthew Algie, har kjøpt iskaffe i løpet av det siste året. Videre viser undersøkelsen at 30 prosent av de spurte fremhever iskaffe som sin favoritt. Forbrukerne forventer angivelig å finne en forfriskende kaffedrikk i enhver kafé og kaffebar.
Nå i disse helsebevisste tider viser undersøkelser at hele 60 prosent mener det er viktig med sukkerfrie alternativer, ifølge Matthew Algie. Når man også får mandelmelk, soyamelk, allergenfri-melk og andre ikke-meieribaserte melketyper inn i kafeene, treffer baristane flere kunder.
At kundene ønsker en velsmakende kopp kaffe, er selvsagt. Da er det viktig med gode bønner som er riktig brent. Videre er det viktig at baristaene har fått god og ikke minst nok trening i å tilberede kaffe av høy kvalitet. Det er også av stor betydning at den som tilbereder kaffen vet hvordan utstyret fungerer på best mulig måte.
For å være sikker på at den enkelte kafé treffer sine kunder, må man forstå kundenes vaner og oppførsel. Derfor er det interessant å se nærmere på hva som gjør at vi velger ulike alternativer fra en kaffemeny.
Blant annet viser en undersøkelse utført på vegne av kaffeselskapet Jacobs Douwe Egberts (JDE) at 58 prosent kjøper kaffe for å tilfredsstille et annet behov enn tørst, 43 prosent kjøper kaffe for å skjemme bort seg selv, og 27 prosent kjøper kaffe for å være sosial.
Altså er det flere overlappende og sammensatte årsaker til at kaffekonsumet i Storbritannia har økt.
Selv om det drikkes mindre kaffe på jobb og på kaféer, har det totale konsumet økt.
Vafler, som feires med en egen vaffeldag 25. mars, kan spises på mange forskjellige måter.
TravelQueen gir sine tre favoritter for den ekte julefølelsen i Aberdeen.
Veksten i spesialkaffe skal være en viktig forklaring bak økningen.