Dette er noen av Europas beste kaffebyer – del 3

Kaffe er en viktig del av europeisk kultur. Her får du et utvalg av Europas beste kaffebyer!

Et skilt hvor det står "coffee shop" henger på en vegg i Amsterdam Amsterdam har svært mange gode kaféer. Foto: Colourbox.com

De siste par årene har vært preget av reiserestriksjoner, men endelig begynner verden å åpne opp igjen. Mange nordmenn planlegger derfor allerede sommerferiene sine. Og hva er vel bedre enn å legge ferieplanene til en av Europas beste kaffebyer?

Vi har samlet et utvalg europeiske byer som regnes for å være blant verdens beste kaffebyer. Noen av byene er nok ganske selvsagte, mens andre kanskje er litt overraskende. Hvem vet, kanskje du kan finne inspirasjon til neste gang reisefeberen melder seg?

Europas beste kaffebyer

Det er mange byer som fortjener en plass på denne listen, og vi har derfor delt opp artikkelen i 3 deler. Det er rett og slett for mange kaffebyer som fortjener å nevnes til at vi klarte å omtale alle i én artikkel!

Stockholm, Sverige

Når svensker har et eget ord – fika – som omtaler både det å drikke kaffe, selve kaffen og kaffepausen som helhet, sier det seg selv at de tar kaffe seriøst. Og på lik linje med de andre nordiske landene, spesialiserer Sverige seg på kaffe av høy kvalitet.

Stockholm er ikke bare landets hovedstad, men også blant Europas beste kaffebyer. Man kan finne mysiga kaféer omtrent overalt. Og ikke bare serverer de spesialkaffe av høy kvalitet, men de pleier også selge deilige bakverk. Vi anbefaler å drikke kaffen sammen med en kanelbulle for en ekte, svensk opplevelse!

Kaféer man bør besøke: Drop Coffee og Johan & Nyström

Kaffe man bør bestille: Svart kaffe av lysbrente kaffebønner

Bilde av broren Ponte Sant'Angelo i Roma.

Ponte Sant’Angelo i Roma. Foto: Colourbox.com

Roma, Italia

Det er en selvfølge at Italia, landet som står bak espressoen, havner på denne listen. Ikke overraskende er det hovedstaden som regnes som den beste kaffebyen i landet.

Espressoen har vært ryggraden i den italienske kaffekulturen siden den ble oppfunnet, og det er derfor en helt egen opplevelse å drikke espresso når man befinner seg i Italia. Denne skal imidlertid aldri nytes som takeaway eller etter et måltid. Drikk espressoen på tom mage, mens du står ved baren. Og ikke minst – den skal drikkes raskt!

Kaféer man bør besøke: Sant’ Eustachio Il Caffè, Trecaffè Due Macelli og La Casa del Caffè Tazza d’Oro

Kaffe man bør bestille: Espresso

Amsterdam, Nederland

Amsterdam omtales gjerne som Nord-Europas Venezia – og de har, på lik linje med Italia, en viktig kaffekultur. De får stadig flere kaffebrennere som spesialiserer seg på spesialkaffe, og som mener at kaffebrenning er en kunst. Kaffekvaliteten er derfor svært høy.

Tradisjonelt har nederlendere drukket svart filterkaffe, men mange av dagens kaféer er inspirert av australsk kaffekultur. Resultatet er at flat white blir stadig mer populært.

Kaféer man bør besøke: Bocca Coffee, Lot61 og White Label Coffee

Kaffe man bør bestille: Svart filterkaffe eller flat white

Bilde av to bytrikker i Lisboa i Portugal.

Trikker i Lisboa. Foto: Colourbox.com

Lisboa, Portugal

Portugal har lenge spilt en viktig rolle når det kommer til salg og distribusjon av kaffe. Faktisk var det portugisiske kolonister som brakte med seg kaffe til Brasil på 1700-tallet! I dag er Lisboa opptatt av «third wave»-kaffe, og mange kaféer tilbyr nå spesialkaffe.

Portugisere pleier å begynne dagen med en galão (espresso med steamet melk), før de går over til garoto (espresso med melkeskum) og til slutt en bica (en lang espresso) etter lunsj. Tradisjonelt brygges en bica med kaffebønner som brennes sakte over lav varme, noe som gir kaffen en helt særegen smak.

Kaféer man bør besøke: Fabrica Coffee Roasters og Copenhagen Coffee Lab

Kaffe man bør bestille: Bica eller bica/café com Cheirinho (svart kaffe med brandy)

Kilder: coffeeaffection.com, travelaway.me, lazytrips.com, thetravelquandary.com, eu.usatoday.com,adventuresofacarryon.com

Relaterte artikler