Norgesferie i sommer? Kaffekartet viser de beste kaffebarene!

På Kaffekartet.no kan du raskt sjekke hvor du får den beste kaffen i et bestemt område.

Kaffekartet hvor kaffebarer i Norge er avmerket. Foto: Skjermdump av kaffekartet på Kaffekartet.no

Norge er velsignet med spesialkaffe av høy kvalitet i alle deler av landet, så uansett hvor du skal reise i sommer, er det mange muligheter for gode kaffeopplevelser.

Kaffekartet.no vil du ved hjelp av et raskt søk få vite hvor de beste kaffebarene i området ligger. Du får også informasjon om hvilke kvaliteter hver av disse kaffebarene har. Det er riktignok kaffen som blir vurdert – for interiøromtaler må du fortsatt søke til turistanmeldelser på TripAdvisor eller lignende.

Hvilke kaffebarer er satt på kaffekartet?

Kaffekartet ble lansert 9. juni 2020 (bare tre uker etter at ideen ble født!), og hadde da 36 kaffebarer på kartet. Dette tallet vil stige etter hvert som tipsene kommer inn og kartet kontinuerlig blir oppdatert.

De ansvarlige bak oppgir at de bare anbefaler de beste kaffestedene i et område. Noen av parameterne som er styrende for hvilke kaffebarer som får komme på kartet, er at kaffebaren må

  • føre spesialkaffe
  • tilby håndbrygg
  • selge bryggeutstyr til bruk hjemme
  • ha én eller flere baristaer som har deltatt i kaffe-NM
  • ha et godt rykte i spesialkaffemiljøet

Du kan gjerne sende inn tips om én eller flere gode kaffebarer som ikke er på kartet, slik at flere enkelt finner frem til de virkelige kaffeperlene i vårt langstrakte land.

Hvem står bak Kaffekartet?

Det er to ildsjeler som står bak ideen og driften av Kaffekartet.no. Kaffeentusiasten Per Erlend Steingrimsen har reist mye rundt i Norge og har erfart at det tar lang tid å finne frem til de beste kaffebarene. I en tid der de aller fleste av oss skal tilbringe sommeren i vårt nærmeste ferieland, oppstod ideen til Kaffekartet. Kompisen Kim André Fladen, som har designbakgrunn, har utviklet selve siden.

Deres uttalte mål for Kaffekartet er å støtte lokale steder som tør å satse på kvalitet, og samtidig gjøre denne kvaliteten tilgjengelig for flest mulig.

Del kaffeopplevelsene dine på Instagram

Hvis du besøker en av de anbefalte kaffebarene, kan du dele kaffeopplevelsen med andre brukere hvis du legger ut bildet på Instagram og merker det med hashtaggen kaffekartet.

Du kan også like Kaffekartet på Facebook og abonnere på nyhetsbrev.

Relaterte artikler