TravelQueen: Italiensk paradis på Tjuvholmen

Noe av det beste med å reise er å komme hjem.

En kaffekopp hold frem foran en oransje sofa. På Tjuvholmen har jeg funnet mitt eget lille italienske paradis. Stedet har det passende navnet Paradis, og er den lokale iskrembaren med hjemmelaget gelato og kruttsterk italiensk kaffe. Foto: TravelQueen

På vei hjem fra eventyr i utlandet drømmer jeg meg bort til morgenturen min med en kaffe i hånden fra det lokale bakeriet.

Første stopp på Tjuvholmen er å se på badegjengen som hopper i sjøen uansett vær og vind, året rundt. Nesoddbåten som kjører i skytteltrafikk med pendlerne inn til Aker Brygge glir sakte forbi i bakgrunnen. I lokalbutikken står Bilal som han har gjort de siste ti årene jeg har bodd her. Han vil alltid ha en oppdatering på hvor jeg har reist og hva jeg har opplevd.

På Vingen, den lille cafeen på Astrup Fearnley-museet, sitter jeg med ryggen til alle de andre gjestene og ser utover havet. Jeg kan høre turistene er begeistret over hva de ser, selv om de snakker på spansk, fransk og kinesisk. De ser det samme som meg. Akershus festning i det fjerne, båtene på sjøen og duften av nystekte kanelboller.

Utsikt fra Tjuvholmen.

Foto: TravelQueen

Drømmen er Italia

Drømmen er å bo i Italia og sitte i en olivenlund og skrive bøker. Hagen skal være et steinkast unna den lokale kaffebaren, som serverer kaffe og croissanter til frokost. Her skal jeg diskuterer nyhetene med de lokale innbyggerne, før jeg går på markedet for å kjøpe grønnsaker til lunsj. Maten skal jeg spise mens jeg drikker den lokale vinen.

Oslos beste iskrem og kruttsterk italiensk kaffe

På Tjuvholmen har jeg funnet mitt eget lille italienske paradis. Stedet har det passende navnet Paradis, og er den lokale iskrembaren med hjemmelaget gelato og kruttsterk italiensk kaffe. Det er som et lite stykke Italia på Tjuvholmen. Alt er italiensk her. Radioen som durer og går i bakgrunnen sender italienske nyhetssendinger og italienske slagere. Eieren er italiensk og diskuterer høylytt med vennene sine som kommer innom for en stående espresso. De utveksler siste nytt om familien hjemme i Italia og hva de skal ha til middag i kveld, på flytende italiensk mens de fekter med armene for å uttrykke seg som man hør og bør i Italia.

Iskremen er den beste som finnes i byen, og hele sommeren står det lang kø på utsiden for å sikre seg en smak av delikatessene. Jeg foretrekker å komme tidlig på morgen, sette meg på hjørnebordet mitt med kaffen og lese avisen. Da kan fantasien begynne å planlegge hvor neste reise skal gå, for etter et par dager hjemme så begynner reiselysten å krible igjen, selv om jeg nesten er i Italia.

Foto: TravelQueen

Tjuvholmen

En av Oslos nyeste bydeler. Ligger i forlengelsen av Aker Brygge, og består av et stykke fastland og to øyer. De to mest kjente landemerkene er hotellet The Thief og museet Astrup Fearnley. På sommeren er utsiktstårnet ”Tjuvtitten” åpen for publikum. Glassheisen tar deg 54 meter rett opp i luften og du får panoramautsikt til fjorden, byen og åsene rundt.

Astrup Fearnley Museet

Det private museet er tegnet av den verdenskjente arkitekten Renzo Piano. Museet har omfattende private samlinger av samtidskunst, med ikonverk av kunstnere som Damien Hirst, Anselm Kiefer og Jeff Koons.

Paradis Gelateria

Den italienske iskrembaren følger italienske tradisjoner og iskremen lages på bakrommet. Iskremen har hasselnøtter fra Piemonte, pistasjenøtter fra Bronte ved foten av vulkanen Etna, sjokoladen består av italiensk sjokolade, men jordbærisen er laget av norske jordbær.

Relaterte artikler