TravelQueen: Kaffepause i Aarhus

Jeg reiste til den sjarmerende, danske byen Aarhus for å finne mine kaffe-favoritater. 

Kaffe i Aarhus: En barista står over en siphon hos Stillers Coffee. Kaffe brygget på en siphon hos Stillers Coffee. Foto: TravelQueen

Aarhus er bitteliten, og kalles verdens minste storby. Til tross for det er den Danmarks nest største by, og går under navnet smilets by, og det er ikke uten grunn. Folk i byen virker lykkeligere enn andre. 

Når du skal ha kaffe i Aarhus, kan du gjerne besøke Stillers Coffee, Emmerys bageri og Café Bonnich.

Småbysjarm

Aarhus er også en historisk by som bemerkelsesverdig føles som et koselig nabolag, der alle de største severdighetene og attraksjonene ligger innen gangavstand fra hverandre. Aarhus byr på småbysjarm med sine koselige, gamle bindingsverkshus og trange gater. 

En trang gate i Aarhus.

Foto: TravelQueen

Kaffe i Aarhus for deg som er mer enn gjennomsnittlig kaffeinteressert

Kaffe er ikke bare kaffe hos Stillers Coffee! Dette er stedet for deg som er litt mer enn gjennomsnittlig opptatt av kaffe.

Eieren, Søren Stiller Markussen, er lidenskapelig opptatt av kaffefaget. Han reiser verden rundt for å finne de perfekte bønnene, som han brenner i sitt eget brenneri midt inne i kaffebaren. Han snakker om og lager kaffe med en intensitet som en vitenskapsmann.  

Kaffebaren er som et laboratorium i betong og glass, gjemt bort i en bakgate i Latinerkvarteret.

En kopp med et motiv der det står "Life is too short for bad coffee".

Foto: TravelQueen

Økologisk kaffehus

Emmerys bageri er et hundre prosent økologisk bakeri. Her får du håndlagede brød, kaker og wienerbrød. Men, Emmerys er mer enn et bakeri, det er også et økologisk kaffehus med stort fokus på den samlede smaksopplevelsen. Det handler om å finne den perfekte kombinasjonen av økologi, kvalitet og den gode smak!

Konditori med innredning fra 1922

Konditorienes storhetstid var fra mellomkrigstiden og frem til 70-tallet, og for meg gir det en slags barndomsnostalgi å sitte ned og nyte kaffen på Café Bonnich.

Konditoriene som ligger inne i “Den gamle by”, var et yndet møtested for unge par på stevnemøter, og for fine fruer etter innkjøp i byens forretninger. Men, det var før de ble flyttet inn i turistattraksjonen “Den gamle by”.

Innredningen på Café Bonnich er som den var i 1922, med stoler, sofaer, paneler, dører og håndtak. 

Relaterte artikler