NM i AeroPress 1. september

Finn veien til Gamlebyen i Oslo, og få med deg både NM og kaffefestival.

Et Aeropress-stempel blir presset ned. Aeropress er en liten kaffebrygger laget av plast. Utstyret består av en beholder, et stempel og en liten filterholder med papirfilter. Foto: Colourbox.com

Årets NM i AeroPress er et samarbeid mellom Tim Wendelboe og Fuglen Coffee Roasters. Samtidig med konkurransen vil det blir arrangert en liten kaffefestival.

Begge deler finner sted hos Fuglens brenneri i Gamlebyen i Oslo.

Inngangsbillett for besøkende koster 175 kroner, og kan kjøpes i døra. Da kan du drikke så mye kaffe du vil, fra noen av Oslos beste brennerier. De vil være til stede med pop-up-bryggebarer.

Goodiebag

Arrangementet begynner kl. 12, og det kan lønne seg å være tidlig ute. De første 200 besøkende som kommer vil også få:

  • En gjenbrukbar Figgjo porselenskopp som kan brukes på arrangementet og tas med hjem etterpå.
  • En goodiebag fylt med kaffeprøver og ulike varer fra samarbeidspartnere.

Adressen er St. Halvards gate 33, 0192 Oslo.

Facebook-arrangementet finner du her. Følg med for oppdateringer om konkurransedeltakere, deltakende brennerier og matprodusenter, i tillegg til andre aktiviteter som vil foregå.

Tim Wendelboe

Tim Wendelboe, en verdenskjent barista fra Norge, er med som arrangør av konkurransen. Han er kjent som en pioner når det gjelder AeroPress, og arrangerte det første verdensmesterskapet, i 2008, vel å merke med kun norske deltakere. Siden den gang har konkurransen vokst betraktelig, med deltakere fra hele verden. Se denne YouTube-videoen på hvordan AeroPress-kaffen blir laget i kaffebaren til Tim Wendelboe.

Vinneren av norgesmesterskapet vil kvalifisere seg til The World AeroPress Championship, som finner sted 24. november 2019 i London.

Relaterte artikler