Med Aeropress med kan du lage mange forskjellige kaffevarianter: både lysbrente og mørkbrente brygg.
Du vil kunne finne en rekke forskjellige Aeropress-oppskrifter, og kan lage både mørkbrente espressolignende brygg og lysbrente varianter. Bryggeren lager én kopp med kaffe av gangen, så hvis du skal lage kaffe til mange, kan du vurdere andre byggemetoder.
Aeropressen er laget av plast. Utstyret består av to sylinderrør, og det ene (stempelet) er smalt nok til at det passer inn det andre. Dette stempelet har en lufttett forsegling i gummi. I tillegg til de to rørene, består Aeropressen av en liten filterholder, trakt, måleskje og rørepinne.
Tilberedningen kan minne om en sprøyte – når stempelet presser kaffe og vann nedover i det største røret, presses den ferdige kaffen gjennom filteret.
Oppskriften bør tilpasses etter bønner og smakspreferanser. Prøv deg frem, dette skal være gøy!
Hvis du vil lage en sterkere variant, kan du bruke espressomalt kaffe. Tim Wendelboe, som er en pioner for Aeropress, anbefaler 20 gram kaffe til 100–150 gram vann. Vannet skal ikke avkjøles etter at det er kokt opp. Rør rundt tre ganger og press ned stempelet umiddelbart.
Denne fremgangsmåten er en variant av japansk iskaffe.
Med enkelt tilleggsutstyr kan Aeropress-bryggeren din lage et smakfullt kaldbrygg.
Det er avgjørende å velge malingsgrad etter hvilken tilberedningsmetode som benyttes.
Med «Nanopresso» i sekken kan du bli skogens barista.