Denne fremgangsmåten er en variant av japansk iskaffe.
Ved å lage Aeropress-kaffe direkte over isbiter får man deilig iskaffe. Foto: Sjo og FloydTil tross for hvor enkel Aeropressen er, finnes det en rekke ulike fremgangsmåter, med både kort og lang bryggetid. Det er heller ikke slik at én fremgangsmåte er «riktig», og hvilken bryggemetode man foretrekker kommer helt an på personlig preferanse. De fleste vet nok om den ‘klassiske’ metoden, og kanskje også den ‘inverterte’ metoden. Men visste du at det også går an å lage iskaffe på den?
Når du lager iskaffe med Aeropress, bør kaffen ha medium-fin malingsgrad. Temperaturen på vannet bør være mellom 90ºC og 96ºC. For best resultat, bruk termometer, kjøkkenvekt og stoppeklokke!
Denne fremgangsmåten på iskaffe tar utgangspunkt i den såkalte inverterte Aeropress-metoden, og er en versjon av japansk iskaffe.
Den lille bryggeren Aeropress er inspirert av teknologien i espressomaskiner, der vann blir presset gjennom finmalt kaffe med et stort trykk.
Ønsker du å lage et espressolignende brygg hjemme? Da kan vi anbefale Prismo-filteret til Aeropress!
Baristaen James Hoffmann har undersøkt om det påvirker kaffens smak å gjenbruke Aeropress-filteret.
Med disse tipsene blir kjedelig iskaffe til historie!