PuckPuck gjør AeroPress til kaldbrygger

Med enkelt tilleggsutstyr kan Aeropress-bryggeren din lage et smakfullt kaldbrygg.

En PuckPuck festet til Aeropress. Ifølge saktedrypp-entusiaster skaper denne metoden et kaldbrygg som er lettere, lysere og mer smakfullt enn kaldbrygg der den malte kaffen ligger i vann over natten. Foto: PuckPuck

AeroPress er den amerikanske, plastbaserte kaffebryggeren med eget VM startet av en nordmann. Takket være briter kan den nå brygge kaldt!

AeroPress er énkoppsbryggeren som minner om en sprøyte, og som funker litt som en manuell espressomaskin. Den virker like godt med mørkbrent kaffe som lysbrent, og den enkle konstruksjonen gjør den til en kjærkommen turvenn for kaffeentusiasten. Den trendbevisste kaffenyter vil imidlertid kunne sette foten ned og spørre etter noe kaldt. Kaldbrygg er spådd å bli om mulig enda coolere i 2020. Har AeroPress noe å stille med her? Absolutt. Si hei til PuckPuck.

PuckPuck

PuckPuck er skapt av de britiske industridesignerne i Two at Six. Den lille blå dingsen er i praksis en overgang med innebygget ventil, som gjør at du kan feste en vannbeholder til toppen av AeroPress-bryggeren. Du får en halvliters vannbeholder med i pakka, men du kan også skru en halvliter av ditt favorittflaskevann direkte fast i overgangen. Den kommer nemlig med standardgjenger som skal passe til de fleste kjøpeflasker. Ventilen gjør at du kan stille inn dryppfrekvensen etter eget ønske.

Vi snakker altså om å gjøre AeroPressen til en saktedryppende kaldbrygger. Ifølge saktedryppentusiaster skaper denne metoden et kaldbrygg som er lettere, lysere og mer smakfullt enn kaldbrygg der den malte kaffen ligger i vann over natten.

PuckPuck og en flaske.

Den lille blå dingsen er i praksis en overgang med innebygget ventil, som gjør at du kan feste en vannbeholder til toppen av AeroPress-bryggeren. Foto: PuckPuck

Folkefinansiert

Prosjekt PuckPuck ble aldri bestilt av kunder, men var snarere et påfunn av Two at Six-designerne selv. Designfirmagrunnlegger James White sier til nettstedet Daily Coffee News at inspirasjonen kom fra Google, der ansatte blir oppfordret til å bruke 20 prosent av arbeidstiden på egne prosjekter. PuckPuck er altså et slikt egenprosjekt. Produktet ble folkefinansiert – eller crowdfunded – av over 1200 interessenter.

Ifølge Two at Six er PuckPuck et onomatopoetikon, eller et lydhermende ord. Litt som mø og gakk. Lyden PuckPuck skal herme, er de sakte vanndryppene ned i AeroPressen. Antar vi …

Relaterte artikler