Fløte av cashewnøtter – et plantebasert alternativ

Prøv gjerne disse fløtevariantene basert på cashewnøtter.

Et glass med cashewmelk. En skål med cashewnøtter ved siden av. Det er fullt mulig å lage plantebasert «fløte» av cashewnøtter. Colourbox.com

Mange av oss liker litt hvitt i kaffen, enten det er melk eller fløte. Nå som veganbølgen er over oss, kan det være artig å prøve et plantebasert alternativ til fløte – for eksempel fløte av cashewnøtter.

Det var det vi i første omgang prøvde å lage – en tykk «fløte» av cashewnøtter. Vi gir deg her oppskriften på to smaksatte varianter. Oppskriftene er enkle, men tilberedningen krever litt forberedelser. Du kan selvfølgelig droppe smakstilsetningen om du vil ha en naturell variant – cashewfløten er god nok i seg selv!

Forberedelser

I oppskriftene er det brukt 200 gram cashewnøtter. Nøttene må bløtlegges, gjerne i 1–2 døgn. Deretter skyller du dem grundig, og heller av alt vannet.

Fløte med smakssirup

Til denne oppskriften trenger du sirup som er smaksatt, for eksempel med vanilje eller karamell. Velg den smaken du liker best, for her er det kun fantasien som setter grenser!

Ingredienser

  • 200 g cashewnøtter
  • 2 dl vann
  • 2 ss vaniljesirup eller annen sirup
  • 1 knivsodd salt

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg nøttene og skyll dem som beskrevet over.
  2. Kjør nøttene og vannet i en blender til du oppnår en kremet og fløyelsmyk konsistens. Det skal ikke være spor av klumper fra nøttebiter.
  3. Tilsett salt og sirup.

Påskefløte

Denne fløten får en fin, gul farge.

Ingredienser

  • 200 g cashewnøtter
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker
    Her er det fornuftig å starte med halve mengden sukker, og smake seg frem – det kan hende du ønsker mer eller mindre enn det som står i oppskriften.
  • 1 knivsodd salt
  • 1 knivsodd safran

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg nøttene og skyll dem som beskrevet over.
  2. Kjør nøttene og vannet i en blender helt til du oppnår en kremet og fløyelsmyk konsistens. Det skal ikke være spor av klumper fra nøttebiter.
  3. Bland salt, safran og sukker.
  4. Rør det tørre inn i kremen.
  5. Det kan hende at du trenger mer vann. Start med mengden beskrevet i oppskriften, og øk til du får ønsket tykkelse på «fløten».

Relaterte artikler