Slik lager du vegansk islatte med sjokolade

Kald og forfriskende!

Et glass med iskaffe står på et bord og noen heller melk i kaffen Denne «sjokolatten» kan lages vegansk! Foto: Colourbox.com

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: Kaffe og sjokolade er en fantastisk kombinasjon som vi aldri kommer til å gå lei av.

Denne oppskriften kombinerer islatte med sjokolade – kall den gjerne for en «sjokolatte», om du vil! Det beste med denne kaffedrikken er at den kan lages vegansk.

Oppskrift på vegansk islatte med sjokolade

Vi har ikke spesifisert hvilken melk eller sjokolade du skal bruke i denne oppskriften – bruk gjerne dine favoritter! Dersom du ikke ønsker å lage drikken vegansk, kan du selvsagt også bruke vanlig sjokolade og kumelk.

Ingredienser

  • 60 ml espresso *
  • 10 gram vegansk sjokolade
  • 1,5 dl plantebasert melk
  • Isbiter

* Dersom du ikke har espressomaskin, kan du trakte sterk kaffe i stedet for. Bruk gjerne en mørkbrent kaffe for kraftig kaffesmak – for eksempel Evergood Dark Roast eller Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World-serien.

Fremgangsmåte

  1. Lag espressoen/trakt kaffen.
  2. Hakk sjokoladen i biter, og putt den oppi kaffen. Rør rundt slik at sjokoladen smelter.
  3. Fyll et høyt glass halvfullt med isbiter.
  4. Hell kaffeblandingen over isbitene, og rør slik at det kjøler seg ned.
  5. Fyll opp med melk og rør til alt er godt blandet.
  6. Strø gjerne litt finhakket sjokolade eller kanel på toppen!

Relaterte artikler