Kan vi by på iskaffe med Nutella?

En herlig kombinasjon av sjokolade, hasselnøtter og kaffe!

Et høyt glass med iskaffe med nutella står på et serveringsfat ved siden av en blomstervase Nutella passer svært godt sammen med kaffe. Foto: Colourbox.com

Det italienske pålegget Nutella er populært verden over, og med god grunn. Det har smak av sjokolade og hasselnøtter, og kan brukes på brødskiva, i bakverk og i desserter. Og ikke minst i kaffe!

Denne iskaffen med Nutella er søt og god, og kan gjerne drikkes som en slags dessert etter middag. Men den kan selvfølgelig også nytes resten av døgnet, enten man trenger påfyll av koffein eller bare er fysen på noe søtt!

Oppskrift på iskaffe med Nutella

Vi anbefaler å bruke en kraftig kaffe i denne oppskriften, gjerne en som har smak av nøtter og sjokolade. For eksempel er Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World et ypperlig valg.

Ingredienser

  • 60 ml espresso*
  • 1 dl helmelk
  • 1–2 ss Nutella
  • Isbiter
  • Pisket krem

* Dersom du ikke har espresso, kan du bruke sterkt brygget kaffe – gjerne tilberedt med presskanne eller AeroPress.

Fremgangsmåte

  1. Brygg kaffe.
  2. Tilsett Nutella i kaffen, og rør til den har løst seg opp.
  3. Fyll et glass med isbiter, og hell kaffen over isbitene. Rør slik at kaffen avkjøles fullstendig.
  4. Tilsett melk.
  5. Topp med pisket krem, og strø gjerne over litt kakaopulver!

Tips!

– Dersom du ønsker en varm Nutella-kaffe, kan du droppe isbitene og varme opp melken.

– Har du ikke Nutella i skapet? Du kan fint bruke Nugatti også!

Relaterte artikler