Søt iskaffe med vaniljeiskrem

Når du skal kose deg med noe søtt om sommeren, er iskaffe med iskrem et isende godt valg!

iskaffe med iskrem Hvis du lager isbiter av kaffe, unngår du at kaffen blir vannet ut. Foto: Colourbox.com

Iskaffe kan være så mangt: fra de helt enkle kalde, svarte og kalorifattige drikkene til de med en langt fyldigere innholdsfortegnelse – i dobbelt forstand. Iskaffen du får oppskrift på her er blant de sistnevnte.

I denne oppskriften på iskaffe med iskrem er det brukt kaldbrygget kaffe. Kaldbrygging gir nemlig kaffen en naturlig søt smak. Det som imidlertid bidrar med mest søtsmak i denne iskaffen, er deilig vaniljeis. Iskaffen inneholder også melk. Bruk den varianten du vil – enten det er vanlig kumelk eller en plantebasert variant.

Hvilke kaffebønner egner seg?

Sødmefull og mørkbrent kaffe blir ofte anbefalt til iskaffe, i hvert fall om den skal kaldbrygges, ettersom kaldbrygging får frem sødmen i kaffen ekstra godt. Dette gjelder spesielt dersom man skal lage iskaffe med melk! Når du lager denne iskaffen med både melk og iskrem, vil vi derfor anbefale en nokså fyldig og mørk kaffe. Kaffe fra Sør-Amerika har ofte disse kjennetegnene. Prøv for eksempel Gaitania Colombia fra Coffee of the World.

Melk og iskrem bidrar til å mildne kaffesmaken i denne iskaffen. Hvis du bruker en mørkbrent kaffe og fortsatt ønsker deg en sterkere kaffesmak, er det et godt tips å lage isbiter av kaffe. Da unngår du at iskaffen blir vannet ut.

Iskaffe med iskrem

 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Putt iskremen i et glass.
  2. Hell melken i glasset.
  3. Fyll opp med kaldbrygget kaffe.
  4. Rør rundt.
  5. Legg i noen kaffeisbiter.

Relaterte artikler