Slik lager du islatte med kanelkrem

En søt og fyldig islatte!

Endelig har sommeren kommet til Norge! Og hva er vel da bedre enn å kjøle seg ned med en iskald og forfriskende islatte?

Dette er en islatte som toppes med en søt og silkemyk kanelkrem. For at den skal få ekstra mye kaffesmak, bruker vi også kaffeisbiter slik at den ikke vannes ut etter hvert som isbitene smelter. Tvert imot får den faktisk bare mer og mer kaffesmak i varmen!

Oppskrift på islatte med kanelkrem

Til denne oppskriften passer det veldig godt å bruke ALI Mørkbrent. Den lengre brennetiden gjør at kaffen får en litt mer kraftig smak og aroma enn ALI Original. Det gjør at den passer utrolig godt i denne islatten som toppes med den milde kanelkremen. Kaffen finnes som både filtermalt, kaffekapsler og kaffeputer.

Ingredienser

 • Kaffeisbiter
 • 130 ml melk
 • 60 ml sterkt brygget kaffe

 • 2 ss mascarpone
 • 30 ml melk
 • 1 ts brunt sukker
 • 1 ts kanel

Fremgangsmåte

 1. Ha kaffeisbiter i et stort glass.
 2. Tilsett melk, og deretter sterkt brygget kaffe.
 3. Lag kremen ved å ha mascarpone, melk, brunt sukker og kanel i en liten bolle. Pisk det sammen med en melkeskummer eller liten visp.
 4. Hell kremen over i glasset med islatte.
 5. Dryss gjerne over et lag med kanel, og pynt med en kanelstang!

Tips! Dersom du ønsker å variere denne islatten, kan du prøve ut med forskjellige typer krydder. Hva med for eksempel kardemomme eller kryddernellik i stedet for kanel? Eller litt kajennepepper for å få et ekstra, lite kick? Her kan du variere i det uendelige, og dermed få mange nye smaksopplevelser!

Relaterte artikler