Bulletproof-kaffe med smør fra Rørosmeieriet

En deilig og fyldig kaffe!

Bulletproof-kaffe, smørkaffe, ketokaffe … denne populære kaffevarianten har fått mange navn. Her får du en oppskrift med ekte smør fra Rørosmeieriet!

Røros Smør er mykere og mindre kompakt enn andre smørtyper. Det har en aromatisk og lett syrlig smørsmak. Dette gjør at bulletproof-kaffe laget med Røros Smør blir ekstra godt.

Slik lager du bulletproof-kaffe med Røros Smør

I denne oppskriften bruker vi smørbiter laget av smeltet smør, kanel og vaniljesukker. Smørbitene kan oppbevares i en lufttett beholder eller pose i fryseren i opptil et halvt år. Det betyr at du kan lage en god porsjon smørbiter, og ha liggende klart til du skal lage deg en kopp med bulletproof-kaffe!

Per 2 dl kaffe passer det med én smørbit.

Ingredienser – smørbiter

Ingredienser – bulletproof-kaffe

  • 2 dl kaffe
  • 1 smørbit

Fremgangsmåte

  1. Ha smør i terninger i en liten bolle, og kjør i mikrobølgeovnen på full styrke i 30 sekunder. Ta bollen ut av mikroen, og rør i smøret.
  2. Putt bollen tilbake i mikroen i 30 nye sekunder. Ta bollen ut av mikroen igjen. Smøret skal nå være flytende, men skal ikke ha sprukket. Har det sprukket, har det blitt for varmt.
  3. Ha kanel og vaniljesukker i smøret, og rør det godt sammen.
  4. Hell smøret over i en isbitform. La det stå i fryseren i en halvtime eller i kjøleskapet i en time, til det har stivnet.
  5. Lag kaffe på ønsket måte, og ha i en kopp eller et egnet glass. Tilsett én smørbit per 2 dl kaffe, og miks det jevnt med en melkeskummer.

Oppskrift hentet fra: rorosmeieriet.no

Relaterte artikler