Kaffe med majones – en ny trend?

Vi er ikke overbevist.

En person tar en skje majones fra en bolle Foto: Colourbox.com

Det finnes mange rare kaffetrender der ute – hva med for eksempel kaffe med olivenolje, eplecidereddik eller salsa? Nytt i rekken av merkelige kaffetrender er kaffe med majones.

Ifølge enkelte kilder er ikke kaffe med majones egentlig en ny trend, men en som dukker opp med jevne mellomrom. Vi er ikke overbevist om at dette er en trend som fortjener å se dagens lys, men her er i alle fall alt du trenger å vite om denne merkelige trenden!

Tilfører fylde – men til hvilken pris?

Ok. Kaffe med smør er en ting; faktisk er denne kaffevarianten så populær at den har fått mange navn, slik som smørkaffe, skuddsikker kaffe og ketokaffe. Også kaffe og olivenolje har blitt en populær trend etter at Starbucks satte den på menyen.

Når vi sammenligner smør, olivenolje og majones, skal vi ærlig innrømme at de ikke fremstår så altfor ulike. Alle tre har et høyt fettinnhold, og tilfører derfor fylde til kaffen. Litt på samme måte som fløte.

Den største forskjellen mellom fløte, smør og olivenolje på den ene siden og majones på den andre, er imidlertid at majonesen ikke blander seg ordentlig med kaffen uansett hvor kraftig du rører. Resultatet blir derfor en kaffe med små, hvite klumper som ser ut som utgått melk. I våre øyne er dette en bekreftelse på at majones ikke hører hjemme i kaffe.

Dersom du likevel ønsker å teste ut denne trenden, er oppskriften enkel: Tilsett én spiseskje majones per kopp kaffe. Ønsker du at majonesen skal blande seg bedre med kaffen, er det sikkert lurt å kjøre blandingen i en blender eller bruke en håndmikser. Men vit dette: Vi tar ikke ansvar for hvordan kaffen kommer til å smake.