Iskaffe med vårløk er en kinesisk TikTok-trend

Har du prøvd trendkaffen?

Et glass med iskaffe med vårløk står på en kjøkkenbenk Foto: Adobe Firefly

Rett som det er, dukker det opp nye kaffetrender på sosiale medier. Det siste nye er en kinesisk trend som har tatt av på TikTok: iskaffe med … vårløk?

Ja, du leste riktig. Skal vi tro internett, har iskaffe med vårløk blitt en stor greie i Kina. Hvorvidt den har dukket opp fordi folk oppriktig synes at drikken smaker godt, eller om det er for sjokkeffektens skyld, er vi imidlertid ikke sikre på.

Det mørke kjøkken

Trenden er en del av Kinas såkalte ‘dark cuisine’-trend. Dette er en kinesisk neologisme som refererer til en ny, kulinarisk stil. Stilen går ut på å kombinere ulike råvarer som høres absurde ut sammen, men som ofte smaker bedre enn forventet. Og der passer jo iskaffe med vårløk glatt inn.

Iskaffen er enkel å lage, ettersom den er en slags variant av såkalt ‘dirty kaffe’. Det første man gjør, er å kutte opp vårløk og ha i bunnen av et glass. Bruk gjerne en ‘muddler’ til å knuse vårløken litt, slik at det frigis mer smak. Deretter fyller man opp glasset med isbiter og kald melk, før man topper med en nybrygget espresso. Og selvsagt pynter man med litt mer vårløk på toppen, slik at iskaffen ser ekstra lekker ut. Og det gjør den; det er ingen tvil om at iskaffen ser stilig og fargerik ut. Vi er imidlertid mer skeptiske til selve smaken …