Kaffe med appelsinjuice er en ny trendkaffe

Kombiner disse to frokostfavorittene for en forfriskende og herlig kaffedrikk!

Et glass med isbiter og kaldbrygget kaffe med appelsinjuice står på en kjøkkenbenk Kaffe og appelsin er en overraskende god smakskombinasjon! Foto: Sjo og Floyd

Det er vanlig å drikke både kaffe og appelsinjuice til frokost. Så hvorfor ikke kombinere de to?

Kaffe og appelsinjuice høres kanskje ut som en litt spesiell kombinasjon. Men vi har tidligere skrevet om kaffedrinker med appelsinbrennevinet Cointreau, så det kommer ikke egentlig som noen overraskelse at dette er en god smakskombinasjon. Den friske og syrlige appelsinen komplementerer nemlig den bitre kaffen utrolig godt. Dersom du liker både kaffe og appelsinjuice, er sannsynligheten stor for at du også kommer til å like denne trendkaffen.

Et glass med isbiter og kaldbrygget kaffe med appelsinjuice står på en kjøkkenbenk

Bruk gjerne kaldbrygget kaffe! Foto: Sjo og Floyd

Slik lager du kaffe med appelsinjuice

Det finnes ingen fasit på hva blandingsforholdet mellom kaffe og appelsin skal være – det kan du selv bestemme, avhengig av hva dine preferanser er. Dersom du ikke har laget denne kaffedrikken før, anbefaler vi imidlertid å begynne med like mye kaffe som appelsinjuice. Deretter kan du tilpasse blandingsforholdet.

Eksperimenter gjerne med ulike typer kaffe og bryggemetoder. Vi kan anbefale å lage denne kaffedrikken med kaldbrygget kaffe. Siden kaldbrygg er søtere og mildere enn varmbrygget kaffe, blir resultatet en svært forfriskende kaffedrikk. Det passer også godt med kullsyrevann, men pass på at du ikke bruker for mye – da vil smaken nemlig vannes ut.

Ingredienser

  • Sterk kaffe
  • Appelsinjuice uten fruktkjøtt
  • Kullsyrevann (valgfritt)
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Lag kaffe.
  2. Ha isbiter i et glass, og hell over juice. Tilsett eventuelt kullsyrevann.
  3. Tilsett kaffen.
  4. Nyt!

Relaterte artikler