4 sommercocktails du kan lage hjemme
Dersom du vil kose deg ekstra mye i sommer, anbefaler vi disse oppskriftene!
Vi har samlet fire sommerlige og friske kaffecocktails. Foto: Colourbox.com
Sommercocktails smaker aller best når de er lette og friske. Disse oppskriftene inneholder derfor ikke store mengder alkohol.
Dersom du lager sommercocktails og vil at de skal smake ekstra godt – bruk litt tid på presentasjonen! En visuelt slående drink vil faktisk smake bedre.
Oppskrifter på sommercocktails
Disse oppskriftene på sommercocktails er beregnet på pulverkaffe eller kaffe laget med AeroPress, men også andre bryggemetoder fungerer fint.
Gin & Tonic med kaffe og sommerfrukter
Denne oppskriften er en vri på klassisk Gin & Tonic, med både kaffe og sommerfrukter. Den blir derfor både frisk og fruktig.
Ingredienser
- 15 ml søt urtete
- 10 ml ferskpresset sitron- eller limesaft
- 30 ml gin
- 90 ml kullsyrevann
- 30 ml kaffe
- Sitronskive til pynt
Fremgangsmåte
- Den søte urteteen lages ved å la 5 teposer trekke i 100 ml kokende vann. Deretter tilsettes 100 gram sukker. Du velger selv hvilken te du ønsker å bruke, men til denne oppskriften passer det godt med fruktte. La blandingen avkjøle seg.
- Lag sterk kaffe – 20 gram kaffe per 100 ml vann. Du kan velge den bryggemetoden du selv liker best.
- Fyll et longdrinkglass med isbiter.
- Hell ingrediensene over isbitene i samme rekkefølge som de står i ingredienslisten.
- Pynt gjerne med en sitronskive, og nyt umiddelbart!
Hva med å lage en kaffevariant av piña colada? Foto: Colourbox.com
Piña colada med kaffe
Dette er en piña colada med en kaffevri.
Ingredienser
- 60 ml ananasjuice
- 30 ml hvit rom
- 50 ml kokos- og kaffekrem
- En ananasskive til pynt
Fremgangsmåte
- Lag kokos- og kaffekremen ved å blande 100 gram kokoskrem med 3 ts pulverkaffe. Tilsett 30 ml sukkersirup – dette lages ved å koke like deler vann og sukker til sukkeret har løst seg opp. La sirupen kjøles ned før du tilsetter den i kokos- og kaffekremen.
- Fyll et tumblerglass med isbiter.
- Hell ingrediensene over isbitene i samme rekkefølge som de står i ingredienslisten.
- Pynt gjerne drinken med en ananasskive.
Skogsbær & kaffe
I denne drinken lager du din egen bærpuré ved å kjøre bærene i en blender og sile ut frøene. Alle typer skogsbær passer i denne drinken – for eksempel bjørnebær, bringebær, blåbær, rips og solbær.
Ingredienser
- 15 ml bærpuré
- 15 ml sweet vermouth
- 10 ml gin
- 25 ml ferskpresset limejuice
- 10 ml sukkersirup av rårørsukker
- 1 espressoshot
- Ferske bær til pynt
Fremgangsmåte
- Tilsett sweet vermouth og limejuice til bærpuréen.
- Hell blandingen over i et longdrinkglass, og tilsett sukkersirupen. Den lages ved å koke like mengder rårørsukker og vann til sukkeret har løst seg opp. La sirupen avkjøles før du tilsetter den i drinken.
- Tilsett deretter gin og espresso, og rør forsiktig med en skje.
- Tilsett isbiter, og pynt gjerne med noen ferske bær.
Kaffespritz er en vri på populære Aperol Spritz! Foto: Colourbox.com
Kaffespritz
Dette er en vri på den italienske sommerdrinken Aperol spritz.
Ingredienser
- 30 ml prosecco
- 60 ml kaffe
- 30 ml Aperol
- En appelsinskive til pynt
Fremgangsmåte
- Brygg sterk kaffe – bruk 10 gram kaffe per 100 ml vann.
- Hell alle ingrediensene over i en shaker sammen med isbiter, og rist forsiktig.
- Fyll et vinglass med isbiter, og hell drinken over isbitene.
- Pynt gjerne drinken med en appelsinskive!