En syrlig drink med kraftig smak av kaffe!
Tyrkisk kaffe er en helt spesiell måte å lage kaffe på. Kaffen blir svært sterk med kraftig smak og aroma. I denne oppskriften bruker man en variant av tyrkisk kaffe som base til å lage en coffee sour.
Tyrkisk kaffe lages ved å koke opp vann og finmalt kaffe – så finmalt du får den! – i en såkalt cezve eller ibrik. Dersom du ikke har det tilgjengelig, kan du fint bruke en liten kjele.
Oppskriften gir nok til to porsjoner tyrkisk coffee sour.
Tips!
Dersom du ønsker en sterkere/svakere kaffe, kan du bruke mer/mindre kaffe.
Dersom du ønsker en søtere/mindre søt kaffe, kan du bruke mer/mindre sukker.
Du kan også prøve å eksperimentere med andre kryddere!
Mazagran omtales som «den originale iskaffen».
En lagdelt drink med smak av kaffe, kondensert melk og vanilje.
Selv om bosnisk kaffe minner om tyrkisk kaffe, er det én vesentlig forskjell mellom de to.
En spennende vri på den klassiske drinken Tom Collins.