Slik lager du tyrkisk «coffee sour»

En syrlig drink med kraftig smak av kaffe!

En person legger kaffebønner på toppen av en tyrkisk coffee sour Skal det være en tyrkisk coffee sour? Foto: Colourbox.com

Liker du sure drinker? Da er sannsynligheten stor for at du liker tyrkisk «coffee sour».

Tyrkisk kaffe er en helt spesiell måte å lage kaffe på. Kaffen blir svært sterk med kraftig smak og aroma. I denne oppskriften bruker man en variant av tyrkisk kaffe som base til å lage en coffee sour.

Oppskrift

Tyrkisk kaffe lages ved å koke opp vann og finmalt kaffe – så finmalt du får den! – i en såkalt cezve eller ibrik. Dersom du ikke har det tilgjengelig, kan du fint bruke en liten kjele.

Oppskriften gir nok til to porsjoner tyrkisk coffee sour.

Ingredienser

  • 2 ss finmalt kaffe
  • 2,4 dl vann
  • 5 knuste kardemommefrø
  • 1 stripe sitronskall
  • 2 nellikspikere
  • 1 kanelstang
  • Eggehvite fra 1 egg
  • 70 ml rom
  • 1,5 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Putt kaffe, vann, kardemommefrø, sitronskall, nellik og kanel i en cezve, eventuelt en liten kjele, og rør det raskt sammen.
  2. Sett kjelen på middels varme. Pass på at kaffen aldri koker.
  3. Rett før kaffen koker, tar du kjelen av varmen og siler blandingen over i en mugge. La kaffen avkjøles.
  4. Hell 0,6 dl avkjølt kaffe i en cocktailshaker som er halvveis fylt opp med isbiter. Tilsett eggehvite, rom og sitronsaft. Rist kraftig i 1–2 minutter.
  5. Sil blandingen over i to avkjølte martiniglass. Pynt eventuelt med kardemomme og sitronskall.
  6. Nyt umiddelbart!

Tips!

Dersom du ønsker en sterkere/svakere kaffe, kan du bruke mer/mindre kaffe.

Dersom du ønsker en søtere/mindre søt kaffe, kan du bruke mer/mindre sukker.

Du kan også prøve å eksperimentere med andre kryddere!

Relaterte artikler