2 minutter

Slik lager du pumpkin spice latte

Gresskarlatten er ikke forbeholdt Halloween, og kan nytes året rundt.

Et glass med pumpkin spice latte står på et bord. I pumpkin spice latte kombineres mange gode smaker. Foto: Nadin Martinuzzi

Pumpkin spice latte har blitt svært populært de siste årene, og det er det en god grunn til. Drikken kombinerer gode kryddere, god kaffe og godt gresskar – hva kan vel gå galt?

Selv om pumpkin spice latte kun selges rundt Halloween, har vi en god nyhet: Du kan lage den hjemme. Og det er enkelt.

Oppskrift på pumpkin spice latte

Hvis du er lei av den samme gamle kaffen på hjemmekontor og har lyst til å prøve noe nytt, anbefaler vi å teste ut denne oppskriften på pumpkin spice latte. Du kommer ikke til å angre! Oppskriften gir nok til to glass.

Ingredienser

  • 2 ss gresskarpuré
  • 3–4 ts pumpkin spice
  • 3,5 dl helmelk
  • 1 ts vanilje
  • 4 ts lønnesirup
  • ½ dl sterk kaffe
  • Pisket krem

Fremgangsmåte

  1. Lag kaffe på foretrukket måte.
  2. Steam melken. Dersom du ikke har en melkesteamer, kan du varme den opp i en kjele til det småkoker. Pisk den deretter lett.
  3. Bland sammen 50 g gresskarpuré, 3–4 ts pumpkin spice, lønnesirup og kaffe i et glass og rør godt. Hell deretter over den varme melken.
  4. Pynt med pisket krem, et dryss kanel og eventuelt litt revet gresskar.

Oppskrift på pumpkin spice krydderblanding

  • 3,5 ss malt kanel
  • 2,5 ts malt muskat
  • 5 ts malt ingefær
  • 5 ts malt nellik

Bland alle krydderne sammen. Krydderblandingen kan oppbevares i et lite syltetøyglass eller en annen tett beholder. Holdbarheten er på opptil 6 måneder.

Oppskrift på gresskarpuré

Dersom du ikke har ferdig gresskarpuré på boks, kan du fint lage den selv. Dette gjør du ved å skrelle et gresskar og fjerne frøene og kjernen med en skje. Riv eventuelt litt gresskar og spar det til pynt. Skjær gresskaret i små terninger og damp de i en gryte med litt vann. Når gresskaret er helt mørt, blendes de til en puré. Puréen kan oppbevares i et glass med lokk i kjøleskapet, hvor den holder seg i omtrent 4 dager. Den kan også fryses ned.