Slik lager du Irish cream dalgona

En ny vri på den trendy dalgonakaffen.

To glass med irish cream dalgona står på et bord Dalgonatrenden lever i beste velgående. Foto: Colourbox.com

Jula er kanskje over, men det betyr ikke at vi må slutte å kose oss likevel. Hva med å lage denne varianten av dalgonakaffe i løpet av helgen?

Mange kastet seg på dalgona-trenden da den dukket opp i mars i fjor. Vi gir deg her oppskriften på  en variant av den populære drikken, denne med et innslag av valgfri irsk kremlikør. Den blir varm og søt, og toppes med pisket krem – hva mer kan man vel ønske seg?

Oppskrift på Irish cream dalgona

Det finnes utallige typer kremlikør. Til denne dalgona-drinken kan du selv velge hvilken kremlikør du ønsker å bruke. Bruk favoritten din, eller den du tilfeldigvis har stående på lager! Det mest populære alternativet er nok Baileys, men også her finnes det mange varianter – hva med klassisk Baileys, Baileys med mandelsmak eller med salt karamell? Andre populære alternativer er Shannon’s, Sheridan’s og O’Mara’s, som alle finnes på Vinmonopolet.

Oppskriften gir nok til én kopp.

Ingredienser

  • 2 ts pulverkaffe
  • 2 ts sukker
  • 2 ts kokende vann
  • 3 dl kald melk
  • 25–50 ml fløtelikør

Fremgangsmåte

  1. Pisk sukker, kaffe og vann kraftig til det blir tykt og kremete.
  2. Fyll et glass med melk og fløtelikør.
  3. Hell kaffen over melken.

Relaterte artikler