Slik lager du Irish cream dalgona

En ny vri på den trendy dalgonakaffen.

To glass med irish cream dalgona står på et bord Dalgonatrenden lever i beste velgående. Foto: Colourbox.com

Har du lyst til å kose deg litt ekstra? Da anbefaler vi å teste ut denne varianten av dalgonakaffe!

Mange kastet seg på dalgona-trenden da den dukket opp i mars 2020 da pandemien først gjorde sitt inntog. Vi gir deg her oppskriften på en variant av den populære drikken; denne lages med et innslag av valgfri irsk kremlikør. Den blir varm og søt, og toppes med pisket krem – hva mer kan man vel ønske seg?

Oppskrift på Irish cream dalgona

Det finnes utallige typer kremlikør. Til denne dalgona-drinken kan du selv velge hvilken kremlikør du ønsker å bruke. Bruk favoritten din, eller den du tilfeldigvis har stående på lager! Det mest populære alternativet er nok Baileys, men også her finnes det mange varianter – hva med klassisk Baileys, Baileys med mandelsmak eller med smak av salt karamell? Andre populære alternativer er Shannon’s, Sheridan’s og O’Mara’s, som alle finnes i Vinmonopolets sortiment.

Oppskriften gir nok til én kopp.

Ingredienser

  • 2 ts pulverkaffe
  • 2 ts sukker
  • 2 ts kokende vann
  • 3 dl kald melk
  • 25–50 ml fløtelikør

Fremgangsmåte

  1. Pisk sukker, kaffe og vann kraftig til det blir tykt og kremete.
  2. Fyll et glass med melk og fløtelikør.
  3. Hell kaffen over melken.

Relaterte artikler