Slik lager du Irish coffee med kaldbrygget kaffe

En avkjølende vri på Irish coffee.

Et glass med Irish coffee står på en benk Foto: Colourbox.com

Irish coffee er en klassiker av en grunn. Her får du oppskriften på en litt ny vri, hvor drinken lages med kaldbrygget kaffe!

I sommervarmen er det ingenting som er like deilig som å kjøle seg ned med en kald og leskende kaffedrink. Dersom du er fan av vanlig Irish coffee, kan vi garantere at du kommer til å like denne varianten!

Oppskrift på Irish Coffee med kaldbrygget kaffe

Vi anbefaler å bruke en kraftig og mørkbrent kaffe til den kaldbryggede kaffen, for eksempel Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World.

Vi har brukt sirup fra Monin, men det er også fullt mulig å bruke hjemmelaget sirup. Oppskrift på dette finner du lenger ned!

Ingredienser

  • 80 ml kaldbrygget kaffe
  • 10 ml salt karamell-sirup
  • 40 ml Jameson-whiskey
  • Pisket krem
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Hell kaffe, sirup og whiskey i et glass, og rør til det er godt blandet.
  2. Tilsett isbiter.
  3. Topp med pisket krem. Bruk Gryr for en vegansk variant!

Oppskrift på salt karamell-sirup

Denne sirupen har en holdbarhet på opptil én måned når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 3 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • ½ ts flaksalt

Fremgangsmåte

  1. Hell sukkeret og halvparten av vannet i en liten kjele, og varm opp over medium varme. Rør innimellom.
  2. Når sukkeret er fullstendig oppløst, lar du sirupen småkoke til den får en gyllen farge. Dette kan ta 20–30 minutter.
  3. Når sirupen er ferdig, trekker du kjelen av varmen.
  4. Kok opp resten av vannet.
  5. Hell det varme vannet forsiktig over i sirupen, og rør til det er godt blandet.
  6. Tilsett vaniljeekstrakt og flaksalt, og rør til alt er godt blandet.
  7. Hell sirupen over i en lufttett beholder. La den avkjøles på benken til den når romtemperatur før du putter den i kjøleskapet.