En god og varmende Irish coffee, helt uten alkohol.
Irish coffee ble visstnok funnet opp vinteren 1943 på flyplassen Foynes Port i nærheten av Limerick i Irland. Et fly på vei til USA måtte snu halvveis på grunn av dårlig vær, og den daværende restauranteieren Joe Sheridan syntes synd på passasjerene. Han bestemte seg derfor for å lage en kaffedrink for å varme dem opp. Visstnok spurte en av passasjerene om det var brasiliansk kaffe de fikk servert, hvorpå Sheridan svarte, «Nei, det er irsk kaffe». Irish coffee ble etter dette en stor suksess, og resten er – som de sier – historie.
Denne oppskriften lages med romessens. Dersom du ikke har dette, kan du erstatte romessensen med 1 ts ferskpresset appelsinsaft, 1 ts ferskpresset sitronsaft og ¼ ts vaniljeekstrakt. Denne varianten får et mer sitruspreg, og blir dermed litt friskere.
Bruk helst en kraftig kaffe i denne oppskriften, gjerne en med smak av karamell. Prøv for eksempel Poços de Caldas Brasil eller Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World.
En ny vri på den trendy dalgonakaffen.
Denne cocktailen lages med brennevin fra det norske whiskydestilleriet Feddie Ocean Distillery.
Her får du oppskriften på hvordan du kan lage den klassiske kaffedrinken hjemme!
Denne drinken er for alle som elsker martini og kaldbrygget kaffe.