Nyt en alkoholfri Irish coffee!

En god og varmende Irish coffee, helt uten alkohol.

Irish coffee har lenge vært en av de mest populære kaffedrinkene som finnes. Og dersom man ønsker en alkoholfri variant, er det selvfølgelig fullt mulig å lage dette. Her får du oppskriften!

Irish coffee ble visstnok funnet opp vinteren 1943 på flyplassen Foynes Port i nærheten av Limerick i Irland. Et fly på vei til USA måtte snu halvveis på grunn av dårlig vær, og den daværende restauranteieren Joe Sheridan syntes synd på passasjerene. Han bestemte seg derfor for å lage en kaffedrink for å varme dem opp. Visstnok spurte en av passasjerene om det var brasiliansk kaffe de fikk servert, hvorpå Sheridan svarte, «Nei, det er irsk kaffe». Irish coffee ble etter dette en stor suksess, og resten er – som de sier – historie.

Oppskrift på alkoholfri Irish coffee

Denne oppskriften lages med romessens. Dersom du ikke har dette, kan du erstatte romessensen med 1 ts ferskpresset appelsinsaft, 1 ts ferskpresset sitronsaft og ¼ ts vaniljeekstrakt. Denne varianten får et mer sitruspreg, og blir dermed litt friskere.

Bruk helst en kraftig kaffe i denne oppskriften, gjerne en med smak av karamell. Prøv for eksempel Poços de Caldas Brasil eller Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World.

Ingredienser

  • 3 dl nybrygget kaffe
  • 1 ss brunt sukker
  • 1–2 dråper romessens
  • 1 dl kremfløte
  • Kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. Brygg sterk kaffe.
  2. Ha brunt sukker i et forvarmet glass, og tilsett kaffen og romessensen. Rør slik at sukkeret løser seg opp.
  3. Pisk kremfløten lett. Den skal kun bli litt luftig, og skal altså ikke piskes til krem.
  4. Hell kremfløten slik at den legger seg som et «lokk» oppå kaffen. Bruk gjerne baksiden av en skje for å oppnå dette.
  5. Pynt gjerne kaffen ved å strø litt kakaopulver oppå fløten!

Relaterte artikler