Lag «espresso» martini med kaldbrygget kaffe!

Denne drinken er for alle som elsker martini og kaldbrygget kaffe.

En barista heller en espresso martini fra en shaker over i et glass Foto: Colourbox.com

Er du glad i espresso martini? Da kan vi anbefale denne varianten som lages med kaldbrygget kaffe!

Dette blir riktignok ikke en ekte espresso martini, ettersom den ikke lages med espresso. Men godt smaker det likevel!

Oppskrift på «espresso» martini

Siden den kaldbryggede kaffen erstatter espresso, anbefaler vi å bruke en kraftig og mørkbrent kaffe. For eksempel er Mount Kenya fra Coffee of the World et godt alternativ.

Vi har brukt muscovado-sirup og salt karamell-sirup fra Monin, men det er fullt mulig å lage disse sirupene selv. Oppskrifter finner du nedenfor!

Ingredienser

  • 80 ml kaldbrygget kaffe
  • 10 ml muscovado-sirup
  • 10 ml salt karamell-sirup
  • 20 ml vodka
  • 20 ml kaffelikør

Fremgangsmåte

  1. Hell alle ingrediensene i en shaker, og rist godt.
  2. Sil cocktailen over i et avkjølt martiniglass.

Oppskrift på muscovado-sirup

Denne sirupen har en holdbarhet på opptil én måned når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 1 dl mørkt muscovado-sukker
  • 0,5 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Hell sukker og vann i en liten kjele.
  2. Kok opp under omrøring.
  3. Når sukkeret er fullstendig oppløst, trekker du kjelen av varmen.
  4. Hell sirupen over i en lufttett beholder, og la avkjøles til romtemperatur før du setter på lokket.

Oppskrift på salt karamell-sirup

Denne sirupen har en holdbarhet på opptil én måned når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 3 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • ½ ts flaksalt

Fremgangsmåte

  1. Hell sukkeret og halvparten av vannet i en liten kjele, og varm opp over medium varme. Rør innimellom.
  2. Når sukkeret er fullstendig oppløst, lar du sirupen småkoke til den får en gyllen farge. Dette kan ta 20–30 minutter.
  3. Når sirupen er ferdig, trekker du kjelen av varmen.
  4. Kok opp resten av vannet.
  5. Hell det varme vannet forsiktig over i sirupen, og rør til det er godt blandet.
  6. Tilsett vaniljeekstrakt og flaksalt, og rør til alt er godt blandet.
  7. Hell sirupen over i en lufttett beholder. La den avkjøles på benken til den når romtemperatur før du putter den i kjøleskapet.