Slik lager du espresso martini-granita

En frossen og forfriskende variant av den kjente cocktailen!

To glass med espresso martini-granita står på et kjøkkenbord Foto: Colourbox.com

Granita er en italiensk dessert fra Sicilia. Den lages av vann og frukt som blendes sammen og deretter fryses. Den får en ganske kornete struktur, og kan derfor minne om slush eller ‘shave ice’. Selv om granita tradisjonelt lages med frukt, får du her oppskriften på en variant med smak av espresso martini!

Espresso martini har blitt en utrolig populær cocktail de siste årene, og det dukker stadig opp nye varianter. Dersom du liker frosne cocktails, anbefaler vi å teste ut denne granita-varianten!

Oppskrift på espresso martini-granita

Siden dette er en espresso martini, bør man selvsagt bruke espresso i oppskriften. Dersom du ikke har tilgang til en espressomaskin, går det imidlertid også an å bruke sterkt brygget kaffe. Det er også mulig å bruke kaldbrygget kaffe i denne oppskriften! Bruk helst en kraftig og espressobrent kaffe, slik som Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.

Selv om det er en svært enkel oppskrift å følge, krever den litt tid. Cocktailen må nemlig fryses i 24 timer. Her gjelder det altså å planlegge i god tid!

Oppskriften gir nok til én cocktail. Siden det tar såpass lang tid å lage cocktailen, kan det være fornuftig å lage en større mengde. Det du ikke drikker opp, kan tross alt oppbevares i fryseren til en senere anledning!

Ingredienser

  • 60 ml espresso
  • 40 ml brun rom
  • 30 ml sukkerlake
  • 30 ml vann
  • Kremfløte, lettpisket

Fremgangsmåte

  1. Hell espresso, rom, sukkerlake og vann i en beholder, og rør godt. Bruk en beholder som tåler å settes i fryseren, og helst en med stort overflateareal.
  2. Sett på lokket, og plasser beholderen i fryseren. La den stå i 24 timer, eller i det minste over natten.
  3. Bruk en gaffel til å skrape og røre i blandingen til den får en slush-lignende tekstur. Det er dette som gjør at den regnes som en granita.
  4. Hell espresso martini-granitaen over i et avkjølt glass, og topp gjerne med litt lettpisket kremfløte!

Oppskrift inspirert av: punchdrink.com

Relaterte artikler