Prøv espresso martini med smak av crème brûlée!

Espresso martini + crème brûlée = ekte kjærlighet!

En kokk bruker en gassbrenner for å karamellisere sukkeret på toppen av en crème brûlée Foto: Colourbox.com

Dette er en helt unik variant av espresso martini som kombinerer favorittcocktailen vår med den herlige desserten crème brûlée!

Crème brûlée en for mange en favoritt, og det er det god grunn til; den fløyelsmyke eggekremen har smak av deilig vanilje, og toppes med karamellisert sukker. Det sier derfor seg selv at denne desserten blir nydelig i kombinasjon med en bitter og kraftig espresso martini!

Oppskrift på crème brûlée-espresso martini

Selv om man kan bruke en hvilken som helst kaffelikør i denne oppskriften, vil vi likevel anbefale DELUXE Coffee Liqueur fra Feddie Ocean Distillery. Dette er en norsk kaffelikør som er utviklet i samarbeid med Fuglen kaffebar. Den har en kraftig og ren smak av spesialkaffe, og passer derfor utrolig godt i cocktails.

Når man lager cocktails med eggehvite, er det viktig å riste cocktailen uten isbiter først – såkalt «tørrshaking». Dette gjør nemlig at eggehviten får mulighet til å utvikle et skikkelig skum. Deretter tilsetter man isbiter og rister på nytt, slik at cocktailen blir ordentlig avkjølt.

Ingredienser

  • 2 cl kaffelikør
  • 2 cl vodka
  • 4 cl espresso
  • 1 ts sukkerlake
  • ¼ ts vaniljeekstrakt
  • 1 eggehvite
  • 3 cl kremfløte
  • Isbiter
  • Brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene bortsett fra isbiter og brunt sukker i en shaker, og rist i minst 10 sekunder.
  2. Tilsett deretter isbiter, og rist i 10 nye sekunder.
  3. Sil drinken over i et martiniglass.
  4. Strø et tynt lag med brunt sukker over drinken, og bruk en gassbrenner til å karamellisere sukkeret.
  5. Server cocktailen med en teskje, slik at man kan kakke seg gjennom sukkerlokket!

Oppskrift inspirert av: drinkmodica.com