Espresso martini + crème brûlée = ekte kjærlighet!
Foto: Colourbox.comCrème brûlée en for mange en favoritt, og det er det god grunn til; den fløyelsmyke eggekremen har smak av deilig vanilje, og toppes med karamellisert sukker. Det sier derfor seg selv at denne desserten blir nydelig i kombinasjon med en bitter og kraftig espresso martini!
Selv om man kan bruke en hvilken som helst kaffelikør i denne oppskriften, vil vi likevel anbefale DELUXE Coffee Liqueur fra Feddie Ocean Distillery. Dette er en norsk kaffelikør som er utviklet i samarbeid med Fuglen kaffebar. Den har en kraftig og ren smak av spesialkaffe, og passer derfor utrolig godt i cocktails.
Når man lager cocktails med eggehvite, er det viktig å riste cocktailen uten isbiter først – såkalt «tørrshaking». Dette gjør nemlig at eggehviten får mulighet til å utvikle et skikkelig skum. Deretter tilsetter man isbiter og rister på nytt, slik at cocktailen blir ordentlig avkjølt.
Oppskrift inspirert av: drinkmodica.com
Amarula Espresso Martini er en søt dessertdrink som er lett å lage.
Les videre for å finne ut hva den hemmelige ingrediensen er!
Slå to fluer i én smekk med denne drinken!
Denne cocktailen lages med brennevin fra det norske whiskydestilleriet Feddie Ocean Distillery.