The Espress – en moderne tolkning av espresso martini

En raskere metode for å lage espresso martini finnes knapt nok!

Tre martiniglass med The Espress står ved siden av hverandre på en bardisk Med denne drinken kan du imponere gjestene dine! Foto: Colourbox.com

Espresso martini er en klassiker av en grunn – den er enkel å lage, men har likevel en upåklagelig smak. The Espress er en variant av espresso martini som er enda raskere å lage enn den originale drinken.

Hemmeligheten til drinken er å bruke en sifonflaske. Flasken er en kullsyremaskin, som sørger for at drinken holdes fersk. På denne måten kan man drikke cocktails hele kvelden uten at de blir tamme.

Oppskrift på The Espress

Når du skal lage The Espress, lager du mer enn ett glass av gangen. Cocktailen oppbevares i sifonflasken frem til servering, og tappes rett i glasset når du er klar for en ny drink. Enklere kan det ikke bli!

Oppskriften nedenfor gir én drink, så øk mengden dersom du skal lage mer.

Ingredienser

  • 40 ml espresso
  • 20 ml vodka
  • 20 ml kaffelikør, for eksempel Kahlúa
  • 15–20 ml sukkerlake* – etter smak

* Sukkerlake lages ved å koke like deler vann og sukker til alt sukkeret har løst seg opp. Avkjøl deretter sukkerlaken. Den kan oppbevares i kjøleskapet i en lufttett beholder i opptil én uke.

Fremgangsmåte

  1. Hell alle ingrediensene over i flasken.
  2. Rør til det er godt blandet.
  3. Skru på lokket, og server drinken direkte i avkjølte martiniglass.
  4. Sett flasken i kjøleskapet mellom serveringer, slik at den holder seg kald!

Relaterte artikler