Slik lager du drinken Slush Mama

En søt, spicy og forfriskende drink.

To glass med drinken Slush Mama står på en mørk kjøkkenbenk Foto: Colourbox.com

Slush Mama er en cocktail laget med kaldbrygget kaffe og Licor 43. Dette er en mild vaniljelikør som passer utrolig godt sammen med den bitre kaffesmaken.

Drinken var en av finalistene i konkurransen «Bartenders and Baristas Challenge» i 2023. Dette er en konkurranse som går ut på at man skal lage nye cocktails med nettopp kaffe og Licor 43. Her får du oppskriften på Slush Mama!

Oppskrift på Slush Mama

I denne oppskriften skal man pynte kanten av glasset med et pulver som består av chili, sesamfrø og sukker. Dette gjør man ved å knuse like mengder chiliflak og sesamfrø. Deretter tilsetter man 3 deler sukker, og knuser blandingen på nytt. Man kan for eksempel bruke 1 ss chiliflak, 1 ss sesamfrø og 3 ss sukker.

Drinken lages med kaldbrygget kaffe. Bruk 60 gram espressobønner, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World, til 1 liter kaldt vann. La kaffen trekke i 12–24 timer.

Ingredienser

  • 40 ml Licor 43
  • 80 ml rosévin
  • 20 ml kaldbrygget kaffe
  • 20 ml ferskpresset limesaft
  • 10 ml agavesirup
  • 200 gram isbiter
  • Pulver av chili, sesamfrø og sukker

Fremgangsmåte

  1. Ta en limebåt og gni på kanten av et avkjølt tumblerglass. Dypp deretter kanten i chili- og sukkerpulveret, slik at det fester seg på kanten av glasset.
  2. Ha resten av ingrediensene i en blender, og kjør blenderen til du får en tykk, men jevn slush.
  3. Hell cocktailen oppi glasset, og pynt med et mynteblad!

Oppskrift hentet fra: bbchallenge.licor43.com

Relaterte artikler