Kaffe Karlsson – en svensk favoritt

Sveriges svar på Irish coffee.

To glass med kaffe Karlsson står på en kjelke ute i snøen Foto: Colourbox.com

Bestiller du en kaffe Karlsson på en bar i Norge, er sannsynligheten stor for at du får et spørrende blikk tilbake. Drar du til naboene våre, vil de nok imidlertid vite nøyaktig hva du spør etter.

Kaffe Karlsson er rett og slett svenskenes svar på Irish coffee. Den er god og varmende, og kan varieres på utallige måter!

Oppskrift på kaffe Karlsson

Mens Irish coffee lages med irsk whisky, lages kaffe Karlsson med Baileys og Cointreau. Dette gir en sødme, fylde og friskhet til drinken. Slik som med Irish coffee, skal denne cocktailen drikkes gjennom kremfløten – ikke med sugerør. Dette tilfører nemlig kaffen både fylde og sødme.

Bruk gjerne en kraftig og frisk kaffetype. Det passer nemlig svært godt med brennevinet. Et godt alternativ er Mount Kenya fra Coffee of the World-serien.

Ingredienser

  • 1,5 dl kaffe
  • 20 ml Baileys
  • 20 ml Cointreau
  • 50 ml kremfløte, lettpisket
  • Sjokolade eller kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. Hell Baileys og Cointreau i et forvarmet glass.
  2. Fyll på med kaffe.
  3. Topp cocktailen med lettpisket kremfløte, slik at den legger seg som et «lokk» oppå kaffen.
  4. Strø over litt revet sjokolade eller kakaopulver, og nyt!

Relaterte artikler