Lag en søt og varmende amarettokaffe!

En cocktail med smak av kaffe, mandler og vanilje.

Et glass med amarettokaffe står på en benk Foto: Colourbox.com

Amaretto er en søt italiensk likør med smak av mandler. Den kan drikkes ren, men brukes vel så gjerne i ulike cocktails – slik som for eksempel amarettokaffe.

Amarettokaffe har et deilig lag med pisket krem på toppen. Ikke bare fungerer kremen isolerende, slik at kaffen holder seg varm lenger, men man skal også drikke kaffen gjennom kremen. Dette gir et mildt og fløyelsmykt preg til kaffen.

Oppskrift på amarettokaffe

Til denne cocktailen anbefaler vi å bruke en kraftig kaffetype, slik som for eksempel Kontinental Franskbrent eller Gaitania Colombia fra Coffee of the World. Lag gjerne håndbrygget kaffe!

Dersom du foretrekker kaffen din med melk, er det ingenting i veien for å ha det oppi kaffen sammen med amarettoen. Og ønsker du en søtere variant, kan du for eksempel tilsette litt brunt sukker. Amaretto er imidlertid ganske søtt i seg selv, så smak deg eventuelt frem!

Ingredienser

  • 2 dl nybrygget kaffe
  • 40 ml amaretto
  • ¼ ts vaniljeekstrakt
  • Pisket krem
  • Kanel

Fremgangsmåte

  1. Pisk kremfløte sammen med litt sukker. Bruk eventuelt krem på boks.
  2. Brygg kaffe.
  3. Hell amaretto og vaniljeekstrakt i en forvarmet kopp. Hell deretter oppi den nybryggede kaffen, og rør slik at det blander seg godt.
  4. Topp kaffen med pisket krem, og strø gjerne over litt kanel!