Kaffe med krydret kokoskaramell og Baileys

Dette er den perfekte høstdrinken!

Et glass med kaffe med krydret kokoskaramell og Baileys står på en skjærefjøl på et hvitt bord Denne kaffedrikken har høy «kosefaktor» over seg. Foto: Colourbox.com

Kaffe, krydder, kokos, karamell … og Baileys. Kan det bli stort bedre?

Denne oppskriften gir en deilig og varmende kaffedrikk som er perfekt på kjølige høstkvelder. Pakk deg inn i et pledd, tenn stearinlys og kos deg med denne drinken mens regnet trommer mot vindusruta!

Oppskrift på kaffe med kokoskaramell

Kokoskaramellen kan lages med favorittkrydderne dine, men vi anbefaler å teste ut muskatblomme, muskatnøtt eller ingefær – eventuelt en kombinasjon av de tre. Eller hva med å bruke pumpkin spice?

Oppskriften gir omtrent 3,5 dl karamell. Ettersom den smaker helt himmelsk, kan du fint bruke den i mer enn bare denne kaffeoppskriften – prøv den gjerne på nystekt brownies, eller hell den over iskrem! Karamellen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil én måned.

En kvinne holder en liten krukke med krydret kokoskaramell

Kokoskaramellen kan også brukes på kaker og iskrem. Foto: Colourbox.com

Ingredienser – karamell

  • 3,5 dl sukker
  • 0,8 dl vann
  • 2,4 dl kokoskrem
  • ½ ts krydder
  • 30 gram usaltet smør i terninger
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • ¼ ts flaksalt (sløyf dersom du bruker saltet smør)

Fremgangsmåte – karamell

  1. Hell sukker og vann i en liten kjele, og varm opp på middels varme. La blandingen stå urørt til sukkeret har smeltet, ca. 4–5 minutter. Etter dette kan du røre forsiktig innimellom, slik at karamellen ikke brenner seg. La karamellen stå på varmen til den begynner å få en gyllen farge, ca. 8–12 minutter.
  2. Tilsett kokoskrem og krydder. Vær oppmerksom på at karamellen kommer til å boble opp når du tilsetter kremen! Rør deretter til alt er godt blandet. Karamellen kommer til å bli stiv på grunn av den kalde kokoskremen, men fortsett å røre til sukkeret løser seg opp igjen og du får en jevn blanding, ca. 1 minutt.
  3. Skru ned varmen, og tilsett smør, salt og vaniljeekstrakt. Rør til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Trekk kjelen av varmen og la karamellen avkjøles i minst 30 minutter før du heller den over i en lufttett beholder.

Ingredienser – kaffedrink

  • 2 dl nytraktet kaffe
  • 1 ss karamell
  • 40 ml Baileys
  • Pisket krem (valgfritt)

Fremgangsmåte – kaffedrink

  1. Tilbered kaffe.
  2. Ha karamell i en kopp, og hell oppi kaffen. Rør til karamellen har løst seg opp.
  3. Tilsett Baileys og rør.
  4. Topp med pisket krem, og drypp gjerne over litt mer karamell!

Oppskrift fra: food52.com

Relaterte artikler