Lag en ismocca med salt karamell

En deilig og søt iskaffe!

To glass med ismocca toppet med pisket krem og karamellsaus står på et bord Foto: Colourbox.com

Med god balanse mellom søtt og salt er salt karamell en folkefavoritt. Og dersom du legger til bitter kaffe? Da får du en smakseksplosjon uten like!

Her får du derfor en oppskrift på ismocca med salt karamell. Det skal godt gjøres at den ikke faller i smak!

Oppskrift på ismocca med salt karamell

I denne oppskriften brukes kaldbrygget kaffe. Kaldbrygging gjør at kaffen får en mildere og søtere smak enn ved varmbrygging. Vi anbefaler derfor å bruke en mørkbrent og kraftig kaffe, slik at ismoccaen fortsatt får en kraftig kaffesmak. Bruk for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso, Mount Kenya eller Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World.

Denne oppskriften gir nok til to glass ismocca.

Ingredienser

  • 6 dl kaldbrygget kaffe
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 3 ss kakaopulver
  • 1–2 ss karamellsaus
  • Havsalt

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen fløte, sukker og kakaopulver i en liten kjele. Varm opp over medium varme til sukkeret er fullstendig oppløst. Rør jevnlig slik at det ikke brenner seg!
  2. Rør inn karamellsaus, og smak til med havsalt. Sett til side og la avkjøles.
  3. Fyll to glass med isbiter, og fordel fløteblandingen i de to glassene.
  4. Fyll opp med kaldbrygget kaffe.
  5. Topp gjerne ismoccaen med pisket krem og mer karamellsaus! Det smaker også godt med sjokoladesaus og revet sjokolade.
  6. Nyt!