Ikke bare er denne kaffen god, men den er også ekstra sunn!
Miso er en viktig ingrediens i det japanske kjøkkenet. De siste årene har råvarens popularitet økt også her i Norge, og den har blitt en stadig mer utbredt smakstilsetning i diverse matretter. Det regnes fortsatt som et nisjeprodukt blant nordmenn, men interessen er stadig økende, mye på grunn av interessen for asiatisk mat og sunne ingredienser. Ettersom miso er fermentert, har det nemlig en rekke helsefremmende egenskaper, og kan dermed sees på som en funksjonell ingrediens.
Dette er en unik kaffeoppskrift som kombinerer salt og sødme med bitterhet. Ved å tilsette miso i kaffen får man en kompleks, spennende og uventet smaksopplevelse. Det er en av de nyeste smakstrendene for 2025, ettersom salte ingredienser er på vei opp.
Som de fleste vet, lages kaffe latte med espresso. Dersom du ikke har en espressomaskin hjemme, går det imidlertid fint å bruke litt ekstra kraftig brygget kaffe. Bruk helst espressobønner, ettersom dette gir kraftig smak som passer godt med miso og karamell. Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World er gode alternativer til denne oppskriften.
Soppens helsebringende egenskaper har gjort soppkaffe til supermat.
Og ikke minst – smaker det godt?
Denne iskaffen kan nytes døgnet rundt – med god samvittighet.
Kombinasjonen av kaffe og gurkemeie gir en svært sunn drikk.