Frossen espresso martini med hint av salt

En velbalansert og forfriskende drink!

Et glass med frossen espresso martini står foran en hvit bakgrunn Dette blir en slags slush-versjon av espresso martini! Foto: Colourbox.com

Liker du espresso martini? Da kommer du til å elske denne frosne varianten!

Dette er en enkel oppskrift, men den krever litt forberedelser. Det er imidlertid vel verdt det! Frossen espresso martini smaker nemlig utrolig godt. Den har en velbalansert smaksprofil, med kraftig kaffesmak og hint av karamell og salt.

Oppskrift på frossen espresso martini

Kaffelikøren og sirupen i denne oppskriften gir en sødme til drinken som balanserer ut den bitre kaffesmaken. Bruk gjerne den kaffelikøren du liker best.

Dersom du ikke har tilgang til espresso, kan du fint bruke sterkt brygget kaffe i stedet for. Vi anbefaler da å lage kaffe med espressobønner, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World.

Husk å avkjøle martiniglasset før bruk. Dette gjøres enten ved å putte glasset i fryseren, eller ved å fylle opp glasset med isbiter. Isbitene skal imidlertid slås ut før du heller oppi drinken, ettersom den skal serveres uten isbiter.

Oppskriften gir nok til ett glass.

Ingredienser

  • 2 dl espresso
  • 30 ml kaffelikør, for eksempel Kahlúa
  • 10 ml vodka
  • ½–1 ss sukkerlake* – etter smak
  • Flaksalt
  • Kaffebønner til pynt

* Sukkerlake lages ved å koke like deler sukker og vann til sukkeret har løst seg opp. La deretter sukkerlaken avkjøles. Kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil én uke i kjøleskapet.

Fremgangsmåte

  1. Brygg espresso/kaffe, og hell i en isbitform. Frys i minst 4 timer, til isbitene er gjennomfrosne.
  2. Kjør kaffeisbiter, kaffelikør, vodka og sukkerlake i en blender til isbitene er helt knust. Hell over i et avkjølt martiniglass.
  3. Strø en liten klype flaksalt over drinken, og pynt med 2–3 kaffebønner.

Relaterte artikler