Oppskrift på kaldbrygget kaffe med tonic og hvit fersken

En smakfull og forfriskende mocktail som kan nytes morgen som kveld!

Nærbilde av en kaffedrink med kaldbrygget kaffe med tonic og hvit fersken Denne mocktailen kombinerer søtt, friskt og bitter. Foto: Sjo og Floyd

Kaldbrygget kaffe er utrolig leskende og forfriskende. Nå som sommeren er rett rundt hjørnet, er det bare å klargjøre den kaldbryggede kaffen i venten på sol og varme!

KaffeGeek møtte nylig Jacob Spangenberg fra Barkonsult. Han ga oss noen gode tips til hvordan man kan gå frem for å lage egenkomponerte kaffedrinker med kaldbrygget kaffe, samt noen utrolig smakfulle oppskrifter. Dette er én av dem!

Jacob Spangenberg fra Barkonsult holder på en drink og smiler

Jacob Spangenberg. Foto: Sjo og Floyd

Kaffe og tonic med hvit fersken

I denne oppskriften anbefaler vi å bruke Sidamo Etiopia fra Coffee of the World. Den er nemlig en lys og frisk kaffe som passer ypperlig sammen med hvit fersken og sitron!

Vi har her brukt hvit fersken-sirup fra Monin, men det er også fullt mulig å lage denne sirupen selv. Oppskriften finner du nedenfor! Det er også mulig å erstatte sitronkonsentratet med ferskpresset sitronjuice.

Ingredienser

  • 60 ml kaldbrygget kaffe
  • 10 ml hvit fersken-sirup, f.eks. Monin
  • 10 ml sitronkonsentrat, f.eks. Monin
  • 100 ml tonic
  • Mynteblader (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Hell tonic, sirup og sitronkonsentrat i et glass, og rør til det er godt blandet.
  2. Fyll opp med isbiter.
  3. Tilsett kaldbrygget kaffe forsiktig, slik at mocktailen blir lagdelt.
  4. Pynt eventuelt med noen mynteblader.
  5. Nyt umiddelbart!

Slik lager du hvit fersken-sirup

Selv om det er mulig å lage sirup på fersk frukt, anbefaler vi likevel å fryse ferskenene først. Dette gjør nemlig at mer av saften treffes ut av frukten. Skrell* og skjær derfor fersken i skiver, og putt i fryseren i minst 4 timer.

*Den enkleste måten å skrelle fersken på, er å skålde dem. Dette gjøres ved å lage et lite kryss med en skarp kniv på toppen og bunnen av ferskenene, før du putter dem i en bolle med kokende vann. La dem ligge i ca. 30 sekunder. Løft dem deretter ut og putt dem i en bolle med isvann. La dem ligge i isvannet i et par minutter. Deretter kan du enkelt dra av skinnet.

Ingredienser

  • 200 ml vann
  • 200 gram sukker
  • 300 gram fersken

Fremgangsmåte

  1. Hell vann og sukker i en liten kjele, og rør til det er godt blandet.
  2. Tilsett de frosne ferskenskivene.
  3. Kok opp blandingen. Rør med jevne mellomrom.
  4. Når blandingen koker, slår du av varmen og lar det trekke i 45 minutter.
  5. Sil blandingen gjennom en melsikt. Bruk en skje til å presse så mye av saften som mulig ut av ferskenskivene.
  6. Oppbevar sirupen i en lufttett beholder i kjøleskapet. Den har en holdbarhet på 3–4 uker.