En smakfull og forfriskende mocktail som kan nytes morgen som kveld!
Denne mocktailen kombinerer søtt, friskt og bitter. Foto: Sjo og FloydKaffeGeek møtte nylig Jacob Spangenberg fra Barkonsult. Han ga oss noen gode tips til hvordan man kan gå frem for å lage egenkomponerte kaffedrinker med kaldbrygget kaffe, samt noen utrolig smakfulle oppskrifter. Dette er én av dem!
I denne oppskriften anbefaler vi å bruke Sidamo Etiopia fra Coffee of the World. Den er nemlig en lys og frisk kaffe som passer ypperlig sammen med hvit fersken og sitron!
Vi har her brukt hvit fersken-sirup fra Monin, men det er også fullt mulig å lage denne sirupen selv. Oppskriften finner du nedenfor! Det er også mulig å erstatte sitronkonsentratet med ferskpresset sitronjuice.
Fremgangsmåte
Selv om det er mulig å lage sirup på fersk frukt, anbefaler vi likevel å fryse ferskenene først. Dette gjør nemlig at mer av saften treffes ut av frukten. Skrell* og skjær derfor fersken i skiver, og putt i fryseren i minst 4 timer.
*Den enkleste måten å skrelle fersken på, er å skålde dem. Dette gjøres ved å lage et lite kryss med en skarp kniv på toppen og bunnen av ferskenene, før du putter dem i en bolle med kokende vann. La dem ligge i ca. 30 sekunder. Løft dem deretter ut og putt dem i en bolle med isvann. La dem ligge i isvannet i et par minutter. Deretter kan du enkelt dra av skinnet.
Dette er en søt og smakfull iskaffe.
Denne mocktailen passer for alle som liker drinken The Old Fashioned!
Kaffe + limonade = sant.
Utvannet iskaffe? Nei takk!