Pornstar caffeini – en cocktail med kaldbrygget kaffe

Liker du den klassiske cocktailen pornstar martini? Da kommer du til å elske denne varianten!

En pornstar caffeini-drink står på et på et piano Denne drinken er søt, frisk og bitter. Foto: Colourbox.com

Pornstar caffeini er en vri på cocktailklassikeren ‘pornstar martini’. Den originale varianten lages med vodka, pasjonsfruktbrennevin og sjampanje, mens denne varianten lages med Aperol og kaldbrygget kaffe.

Ønsker du å lage en alkoholfri versjon av pornstar caffeini med kaldbrygget kaffe? Det gjøres enkelt ved å bytte ut Aperolen med en alkoholfri variant, slik som for eksempel Lyre’s Italian Spritz.

Oppskrift på pornstar caffeini

Til denne oppskriften anbefaler vi å bruke en lys og frisk kaffe, for eksempel Sidamo Etiopia fra Coffee of the World. Husk at den kaldbryggede kaffen trenger opptil 24 timer i kjøleskapet før den er ferdig.

Vi har brukt pasjonsfruktsirup og sitronkonsentrat fra Monin. Det er imidlertid fullt mulig å lage sirupen selv – oppskrift på dette finner du nedenfor. Sitronkonsentratet kan erstattes med ferskpresset sitronsaft.

Ingredienser

  • 60 ml kaldbrygget kaffe
  • 10 ml pasjonsfruktsirup
  • 10 ml sitronkonsentrat
  • 40 ml Aperol
  • 100 ml kullsyrevann
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Hell kaffe, sirup, sitronkonsentrat og Aperol i et glass, og rør til det er godt blandet.
  2. Tilsett isbiter.
  3. Fyll opp med kullsyrevann.
  4. Pynt gjerne med en halv pasjonsfrukt!

Oppskrift på pasjonsfruktsirup

Denne sirupen har en holdbarhet på 2–3 uker når den oppbevares i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 4 modne pasjonsfrukt

Fremgangsmåte

  1. Hell vann og sukker i en liten kjele, og kok opp. La det småkoke til sukkeret er fullstendig oppløst. Trekk deretter kjelen av varmen.
  2. Del pasjonsfruktene i to, og skrap ut innmaten. Tilsett i sukkerlaken.
  3. La pasjonsfrukten trekke i sukkerlaken i 2 timer. Rør med jevne mellomrom.
  4. Sil sirupen over i en lufttett beholder, slik som for eksempel et syltetøyglass. La sirupen avkjøles fullstendig før du setter på lokk og putter den i kjøleskapet.