Kjøl deg ned med en tropisk iskaffe!

En nydelig kombinasjon av ananas, kokos og kaldbrygget kaffe.

To glass med tropisk iskaffe står foran en ananas Foto: Colourbox.com

Sommeren er ikke over helt ennå – så her får du en KaffeGeek Original-oppskrift på en forfriskende tropisk iskaffe!

Denne iskaffen kombinerer den friske og fruktige smaken av ananas og kokos med sødmefull kaldbrygget kaffe. Med en tropisk iskaffe i hånda kan du drømme deg bort til hvite sandstrender!

Oppskrift på tropisk iskaffe

Vi anbefaler å bruke en fruktig kaffetype til denne oppskriften, ettersom det vil komplementere ananassmaken godt. Prøv for eksempel Mount Kenya eller Sidamo Etiopia fra Coffee of the World!

Ananassirupen kan enten kjøpes eller lages selv. Oppskrift på hjemmelaget sirup finner du nedenfor.

Ingredienser

  • 1,5 dl kaldbrygget kaffe
  • 60 ml ananassirup
  • 60 ml kokosmelk
  • 60 ml ananasjuice
  • Isbiter
  • Ananasskive, til pynt

Fremgangsmåte

  1. Hell ananassirup, kokosmelk, ananasjuice og isbiter i en blender. Kjør blenderen i 30–60 sekunder til alle isbitene er knust.
  2. Hell blandingen over i et stort glass.
  3. Topp med kaldbrygget kaffe. Hell forsiktig, slik at kaffen legger seg som et lag på toppen.
  4. Pynt med en ananasskive, og server gjerne med sugerør og en cocktailparaply!

Oppskrift på ananassirup

Sirupen har en holdbarhet på opptil 2 uker når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 200 gram ananas
  • 150 gram sukker
  • 150 gram vann
  • En klype salt

Fremgangsmåte

  1. Kutt ananasen opp i terninger på omtrent 1×1 cm.
  2. Putt ananasen i en liten kjele, og hell over sukkeret. Rør rundt til all ananasen er dekket av sukker.
  3. La stå i minst 3 timer, og gjerne over natten. Sukkeret trekker da ut væske fra ananasen.
  4. Tilsett vann, og varm over middels varme til alt sukkeret er oppløst. Tilsett en klype salt.
  5. Sil sirupen over i en lufttett beholder. La sirupen avkjøles fullstendig før du setter på lokket.

Relaterte artikler