Forfriskende iskaffe med kokos og lime

En deilig og frisk iskaffe!

Et glass med iskaffe med kokos og lime står foran en mørk bakgrunn Foto: Colourbox.com

Denne kaffedrikken kombinerer søt kokos, syrlig lime og bitter kaffe – og er dermed den perfekte iskaffe!

Dette er en tropisk iskaffe som kan nytes på varme sommerdager, eller sene høstkvelder når regner trommer på ruta og man vil drømme seg bort til sommerparadis. Kokosmelken tilfører sødme og et tropisk preg, mens limesaften balanserer det ut med å tilføre syrlighet. Dette er en KaffeGeek Original-oppskrift som blir frisk og god!

Oppskrift på iskaffe med kokos og lime

Til denne oppskriften anbefaler vi å bruke en frisk og fruktig kaffe. Da er for eksempel Sidamo Etiopia fra Coffee of the World et godt alternativ, eventuelt den litt mørkere brente Mount Kenya!

Sirupen kan være både med og uten smakstilsetninger – det bestemmer du helt selv. Oppskrift på hjemmelaget sirup finner du nedenfor.

Ingredienser

  • 120 ml kaldbrygget kaffe
  • 60 ml kokosmelk
  • Saften fra ½ lime
  • 1 ss sirup
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Hell kaldbrygget kaffe, kokosmelk, limejuice, sirup og isbiter i en blender. Kjør blenderen i 30–60 sekunder, eller til isbitene er knust.
  2. Fyll opp et stort glass med isbiter, og hell over kaffen.
  3. Pynt gjerne med en limeskive og noen kokosflak, og server med et sugerør!

Oppskrift på sirup

Denne sirupen kan som sagt lages både med og uten smakstilsetninger. I denne iskaffen er det for eksempel svært godt med vanilje!

Sirupen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 3 ts vaniljeekstrakt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. Varm opp vann og sukker i en liten kjele over middels varme, til alt sukkeret har løst seg opp.
  2. Trekk kjelen fra varmen, og tilsett om ønskelig vaniljeekstrakt (eventuelt andre smakstilsetninger).
  3. Hell sirupen over i en lufttett beholder, og la avkjøles fullstendig før du setter på lokket.