Kaldbrygget iskaffe med vaniljesirup og sjokoladeskum

Dette er en vanvittig god kombinasjon!

To glass med kaldbrygget iskaffe står på et hvitt bord Denne iskaffen smaker både vanilje og sjokolade! Foto: Colourbox.com

Vi er av den oppfatning at det passer å drikke iskaffe året rundt. Og dette kaldbrygget med vaniljesirup og sjokoladeskum er intet unntak!

Oppskriften er enkel nok, men den krever litt forberedelser. Kaldbrygget må gjøres i stand dagen i forveien, og vaniljesirupen må få tid til å avkjøle seg. Straks du har disse to komponentene klare, er det imidlertid raskt å lage seg et glass med denne iskaffen!

Oppskrift på kaldbrygg med vaniljesirup og sjokoladeskum

Til denne oppskriften anbefaler vi å bruke en mediumbrent kaffe, gjerne med hint av sjokolade. Prøv for eksempel Blå Java eller Gaitania Colombia fra Coffee of the World-serien. For ekstra kaffesmak kan du også bruke kaffeisbiter.

Dersom du ikke ønsker å lage hjemmelaget vaniljesirup, kan du fint bruke vaniljesirup kjøpt på butikken.

Ingredienser – vaniljesirup

  • 250 ml vann
  • 250 gram sukker
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåte – vaniljesirup

  1. Hell vann og sukker i en liten kjele, og rør til det er godt blandet.
  2. Splitt vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Tilsett både stangen og frøene i sukkervannet.
  3. Kok opp sukkerblandingen på svak varme, og la det småkoke i 2–3 minutter.
  4. Trekk kjelen av varmen, og la sirupen avkjøles fullstendig.
  5. Ta ut vaniljestangen, og hell sirupen over i en lufttett beholder. Den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil én uke.

Tips! Dersom du ønsker å bruke vaniljeekstrakt i stedet for vaniljestang, koker du opp sukker og vann og lar det småkoke i 5 minutter. Deretter trekker du kjelen av varmen og tilsetter 1 ss vaniljeekstrakt. Avkjøl fullstendig før bruk.

Ingredienser – sjokoladeskum

  • 1 dl lettmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss vaniljesirup

Fremgangsmåte – sjokoladeskum

  1. Ha alle ingrediensene i en liten bolle, og rør til alt er godt blandet.
  2. Bruk en melkeskummer eller stavmikser for å lage skum.

Ingredienser – iskaffe

  • 2 dl kaldbrygget kaffe
  • 0,6 dl sjokoladeskum
  • 1 ss vaniljesirup
  • Isbiter

Fremgangsmåte – iskaffe

  1. Fyll et høyt glass halvfullt med isbiter.
  2. Tilsett vaniljesirup og kaldbrygget kaffe, og rør med en skje til det er godt blandet.
  3. Topp iskaffen med det kalde sjokoladeskummet.
  4. Strø gjerne over litt kakaopulver før servering!

Oppskrift fra: yourdreamcoffee.com

Relaterte artikler