Kaldbrygget iskaffe med vaniljesirup og sjokoladeskum
Dette er en vanvittig god kombinasjon!
Denne iskaffen smaker både vanilje og sjokolade! Foto: Colourbox.com
Vi er av den oppfatning at det passer å drikke iskaffe året rundt. Og dette kaldbrygget med vaniljesirup og sjokoladeskum er intet unntak!
Oppskriften er enkel nok, men den krever litt forberedelser. Kaldbrygget må gjøres i stand dagen i forveien, og vaniljesirupen må få tid til å avkjøle seg. Straks du har disse to komponentene klare, er det imidlertid raskt å lage seg et glass med denne iskaffen!
Oppskrift på kaldbrygg med vaniljesirup og sjokoladeskum
Til denne oppskriften anbefaler vi å bruke en mediumbrent kaffe, gjerne med hint av sjokolade. Prøv for eksempel Blå Java eller Gaitania Colombia fra Coffee of the World-serien. For ekstra kaffesmak kan du også bruke kaffeisbiter.
Dersom du ikke ønsker å lage hjemmelaget vaniljesirup, kan du fint bruke vaniljesirup kjøpt på butikken.
Ingredienser – vaniljesirup
- 250 ml vann
- 250 gram sukker
- 1 vaniljestang
Fremgangsmåte – vaniljesirup
- Hell vann og sukker i en liten kjele, og rør til det er godt blandet.
- Splitt vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Tilsett både stangen og frøene i sukkervannet.
- Kok opp sukkerblandingen på svak varme, og la det småkoke i 2–3 minutter.
- Trekk kjelen av varmen, og la sirupen avkjøles fullstendig.
- Ta ut vaniljestangen, og hell sirupen over i en lufttett beholder. Den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil én uke.
Tips! Dersom du ønsker å bruke vaniljeekstrakt i stedet for vaniljestang, koker du opp sukker og vann og lar det småkoke i 5 minutter. Deretter trekker du kjelen av varmen og tilsetter 1 ss vaniljeekstrakt. Avkjøl fullstendig før bruk.
Ingredienser – sjokoladeskum
- 1 dl lettmelk
- 1 dl kremfløte
- 1 ss kakaopulver
- 1 ss vaniljesirup
Fremgangsmåte – sjokoladeskum
- Ha alle ingrediensene i en liten bolle, og rør til alt er godt blandet.
- Bruk en melkeskummer eller stavmikser for å lage skum.
Ingredienser – iskaffe
- 2 dl kaldbrygget kaffe
- 0,6 dl sjokoladeskum
- 1 ss vaniljesirup
- Isbiter
Fremgangsmåte – iskaffe
- Fyll et høyt glass halvfullt med isbiter.
- Tilsett vaniljesirup og kaldbrygget kaffe, og rør med en skje til det er godt blandet.
- Topp iskaffen med det kalde sjokoladeskummet.
- Strø gjerne over litt kakaopulver før servering!
Oppskrift fra: yourdreamcoffee.com