< 1 minutt

Hjemmelaget kaffeis på pinne

Sol, sommer og is på pinne!

Kaffeis på pinne Kan det friste med kaffeis og en kopp kaffe til? Foto: Colourbox.com

Er du glad i kaffeis? Lager du disse, kan du bli selvforsynt med deilige ispinner i sommer.

Ispinnene kan gjerne dekoreres med sjokolade om du ønsker det, men de er også gode som de er. De er jo tross alt laget av kaffeis. 

Prøv også denne varianten av kaffeis: Hjemmelaget kaffesoftis

Søtning

I oppskriften er det brukt kaffesirup, som er en tykk løsning av sukker som brukes i matlaging. Mange kaffesiruper er tilsatt smak, som for eksempel sjokolade, karamell, hasselnøtt og vanilje. Disse brukes i ulike kaffedrikker, men egner seg også til milkshake, smoothie og iskrem. Hvis du ikke har en egen kaffesirup tilgjengelig, kan du fint bruke en hvilken som helst sirup.


Oppskrift

Du trenger

  • 1 dl kaffe
  • 2 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 4 ss kaffesirup (søtning etter eget ønske)
  • beholder
  • isform

Eventuelt til pynt:

  • 1 plate kokesjokolade
  • 1 ss kokosfett

Slik gjør du det

  1. Hell kaffe i beholderen.
  2. Hell fløte i beholderen.
  3. Hell melk i beholderen.
  4. Hell kaffesirup i beholderen.
  5. Bland sammen.
  6. Hell blandingen over i en isform.
  7. La isformen stå i fryseren i minst 6 timer.
  8. Hvis du ønsker pynt til ispinnene, kan du smelte kokesjokolade med kokosfett.
  9. Bruk en skje til å fordele sjokoladen over ispinnene.