12 sprø kaffesmaker du bare må prøve – del 2

Kan vi friste med donutkaffe eller tacokaffe?

Et tallerken med fire fargerike donuts står på et bord. Kaffe er godt, donuts er godt, og det er godt å drikke kaffe sammen med donuts. Så da må det vel bli godt med kaffe som smaker donut? Foto: Colourbox.com

Enten du er kaffeelsker og vil teste ut nye kaffesmaker, eller du er lei av det merket du vanligvis drikker, finnes det enkelte kaffesmaker som er verdt å teste ut – rett og slett fordi de er helsprø.

Blant annet Bones Coffee Company, CoffeeAM og Christopher Bean Coffee er kaffeselskaper som eksperimenterer med uvanlige kaffesmaker. Vi har tidligere skrevet om kaffe med smak av whisky og rom, men de uvanlige smakskombinasjonene stopper ikke der.

Glasert donut med bringebærsyltetøy eller sjokoladeglasur

Hvem liker vel ikke donuts? Spesielt donuts med syltetøy, eller sjokolade … og hva er vel bedre enn å nyte donuts med en kopp kaffe? The Donut Stop kombinerer den friske smaken av bringebær med den søte smaken av donuts i en kopp med 100 % Arabica-bønner. Tilbakemeldingene er at kaffen faktisk smaker som bakverket.

Christopher Bean Coffee har også tenkt tanken, men de kombinerer lysbrente Arabica-bønner med smaken av sjokoladeglaserte donuts. Visstnok er dette den mest populære sjokolade-kaffen de har – og de har mange forskjellige varianter, så det sier litt! Og det beste er at kaffen inneholder ikke sukker (eller kalorier i det hele tatt!), så du kan nyte smaken av donuts med god samvittighet.

Å drikke denne kaffen er som å skjemme seg bort med donuts – hver eneste dag. Donut med syltetøy kan kjøpes på Amazon til $17, mens donut med sjokoladeglasur kan kjøpes på Christopher Bean til $9.

Spicy taco

Er du en av dem som skulle ønske at det var tacofredag hver eneste dag, og til hvert eneste måltid? I så fall er denne kaffen som laget for deg. Den smaker visstnok akkurat slik man skulle forvente – en balansert blanding av spicy taco og kjøttdeig … i en kaffekopp. Ifølge tilbakemeldingene fra kunder, lukter kaffebønnene nøyaktig som taco. Og selv om du kanskje er litt skeptisk til denne komboen, så er tilbakemeldingene svært positive.

Kaffen kan kjøpes hos CoffeeAM til $8.

Søtpotetpai

Søtpotetpai er vanlig å spise rundt Thanksgiving. Og selv om vi ikke feirer Thanksgiving i Norge, vet vi å sette pris på en god pai! Denne kaffen har en aroma av karamellisert sukker, søtpotet og kryddere, og lar deg få det beste av begge verdener: kaffe og pai. Og det beste? Denne kan du drikke med god samvittighet, for den inneholder verken sukker eller kalorier.

Kaffen består av lysbrente Arabica-bønner, og kan kjøpes hos Christopher Bean til $9.

Relaterte artikler