Julemocktails med kaffe

Disse mocktailene passer like godt til fest som til hverdags.

To glass med kaffe-eggnog står på et hvitt bord pyntet med granbar og julepynt Eggnog er en klassisk juledrink – her lages den med kaffe! Foto: Colourbox.com

Noen ganger trenger man bare en skikkelig god cocktail, uten alkohol – og da er mocktails med kaffe helt perfekt.

Det kan være mange grunner til at man ønsker å unngå alkohol. Men selv om man ikke vil drikke alkohol, betyr ikke det at man ikke kan kose seg likevel. Her har vi samlet fire oppskrifter på mocktails med kaffe, som passer perfekt i førjulstiden!

Snødekt mocktail

Denne snødekte mocktailen er ikke faktisk dekket med snø, men med pisket krem. Oppskriften er svært enkel: hell espresso (eller ekstra sterk kaffe) over et glass med isbiter, hell oppi sukkerlake (eller klar sirup) og fyll opp med kullsyrevann. Topp drikken med krem. Siden drikken skal ha sukkerlake, passer det godt med en kraftig espressoblend, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World-serien.

Ingredienser

 • Dobbel shot med espresso
 • Kullsyrevann
 • 1 ss sukkerlake/sirup
 • 2 ss pisket krem

Alkoholfri Irish Coffee

Irish Coffee er en klassiker av en grunn. Denne mocktailen smaker nøyaktig som ekte Irish Coffee, men kommer helt uten bivirkninger. Drikken består av sterk kaffe, brunt sukker og alkoholfri rom-ekstrakt.

Ingredienser

 • 1,5 dl sterk, nybrygget kaffe
 • 2 ts brunt sukker
 • ¼ ts rom-ekstrakt
 • 60 ml pisket krem
 • 2 ts kakaopulver til pynt (kan sløyfes)
To martiniglass med kaffemocktail og polkagris står på et bord

Disse drinkene passer perfekt i førjulstiden! Foto: Colourbox.com

Kaffe-eggnog

Klassisk eggnog inneholder vanligvis konjakk eller bourbon, men denne alkoholfrie varianten er minst like god – og den inneholder kaffe. Melk, kanelsukker og eggnog skal varmes opp i en kjele, og så skal den vispes til den skummer ordentlig. Trakt kaffe, og fyll en kopp omtrent 80 % full, før du heller over eggnog-blandingen. Du kan gjerne velge en kaffe med smak av whisky eller bourbon.

Ingredienser

 • 1 dl eggnog – du kan for eksempel bruke oppskriften fra matprat.no (husk å sløyfe alkoholen dersom du ønsker en alkoholfri variant)
 • 0,5 dl melk
 • 1 ss kanelsukker
 • 2,5 dl kaffe

Mocktini med peppermynte og mocca

Kanskje det frister med en mocktini med smak av jul? Denne alkoholfrie drinken inneholder blant annet kaffe, knust polkagrisgodteri og kakao, noe som gir en fantastisk kombinasjon av julens smaksfavoritter. Fukt kanten på et martiniglass, og dypp det i knuste polkagriser. Kaffen bør være en espressoblend, eventuelt en kraftig kaffe med hint av sjokolade.

Ingredienser