Nyt en hvit mocca med polkagris til jul!

En varmende mocca med smak av peppermynte.

To kopper med hvit mocca med polkagris står ved siden av julepynt Foto: Colourbox.com

Det er lite som skriker «JUL» like mye som rosa og hvite polkagriser. Så hva med å lage en hvit mocca med polkagris i løpet av juletiden?

Denne moccaen kombinerer smaken av søt sjokolade med mild peppermyntesmak og bitter kaffe. Toppet med pisket krem og knuste polkagriser kan vi nesten garantere at dette blir den nye julefavoritten!

Oppskrift på hvit mocca med polkagris

I denne oppskriften skal man egentlig bruke espresso, men det går også fint an å bruke sterkt brygget kaffe. Vi anbefaler da å bruke en kaffetype som er beregnet for espresso, slik at du likevel får den samme kraftige kaffesmaken. Bruk for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.

Ingredienser

  • 60 ml espresso
  • 2 ss hvit sjokolade-saus
  • 2 dl helmelk
  • Peppermynteolje/-essens
  • Pisket krem
  • Polkagriser

Fremgangsmåte

  1. Forvarm en kopp.
  2. Lag espresso, eventuelt sterkt brygget kaffe, og hell den over i koppen.
  3. Tilsett noen dråper peppermynteolje. Smak til etter hvor sterk peppermyntesmak du ønsker.
  4. Steam melken. Dersom du ikke har en melkesteamer, kan du varme melken i en liten kjele eller i mikroen. Når melken når omtrent 60ºC, pisker du den med en håndmikser eller lignende til den blir luftig og det dannes et tykt lag med skum.
  5. Hell melken over i espressoen.
  6. Topp med pisket krem, og strø over knuste polkagriser. Bruk eventuelt en polkastang som rørepinne!

Oppskrift på hvit sjokolade-saus

Sjokoladesausen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil én uke. Lager du litt ekstra, kan du derfor raskt lage deg en hvit mocca med polkagris når enn lysten måtte melde seg!

Ingredienser

  • 100 gram hvit sjokolade
  • 2 dl kremfløte
  • En klype salt

Fremgangsmåte

  1. Brekk opp sjokoladen og ha i en liten bolle.
  2. Varm opp kremfløten.
  3. Hell den varme kremfløten over sjokoladen. Rør til sjokoladen er smeltet.
  4. Tilsett en klype salt.

Relaterte artikler