En varmende mocca med smak av peppermynte.
Foto: Colourbox.comDenne moccaen kombinerer smaken av søt sjokolade med mild peppermyntesmak og bitter kaffe. Toppet med pisket krem og knuste polkagriser kan vi nesten garantere at dette blir den nye julefavoritten!
I denne oppskriften skal man egentlig bruke espresso, men det går også fint an å bruke sterkt brygget kaffe. Vi anbefaler da å bruke en kaffetype som er beregnet for espresso, slik at du likevel får den samme kraftige kaffesmaken. Bruk for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.
Sjokoladesausen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil én uke. Lager du litt ekstra, kan du derfor raskt lage deg en hvit mocca med polkagris når enn lysten måtte melde seg!
Ikke overraskende har kaffe og sjokolade en lang historie.
Disse mocktailene passer like godt til fest som til hverdags.
Kanskje det ikke er så dumt å ha et lite utvalg kaffesorter i skapet.