Slik lager du polkagrislatte med marshmallows

Kaffe og … polkagris? Ja, hvorfor ikke!

To glass med polkagrislatte står på et hvitt underlag Foto: Colourbox.com

Nå som det ikke er lenge igjen til jul, passer det perfekt å kombinere to (jule)favoritter: kaffe og polkagris. Her får du derfor oppskriften på polkagrislatte med marshmallows!

Det er riktignok verdt å nevne at polkagrislatte er like mye dessert som drikk. Den passer derfor perfekt som en søt avslutning på en større middag. Den søte marshmallowfløten balanseres ut av den friske peppermynten og den bitre kaffen, og resultatet blir en nydelig kaffedrikk.

Oppskrift på polkagrislatte med marshmallows

I denne oppskriften brukes en fløteblanding laget med marshmallows og peppermynteolje. Lag gjerne en større porsjon, og oppbevar den i en lufttett beholder i kjøleskapet. Det vil da være raskt og enkelt å lage seg en polkagrislatte når lysten plutselig melder seg!

Kaffen kan brygges med ønsket bryggemetode. Det passer for eksempel godt med presskannekaffe, ettersom denne metoden gir en kaffe med kraftig body og smak. Bruk gjerne en mellom- eller mørkbrent kaffe, slik som Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World.

Tips! Ønsker du å lage en barnevennlig variant? Da kan du bytte ut kaffen med kakao. Polkagriskakao er en drikk barna kommer til å elske!

Ingredienser

 • 2 dl sterk kaffe
 • 1 dl kaffefløte
 • 15 gram minimarshmallows
 • 1–2 dråper peppermynteolje
 • Pisket krem
 • Polkagris

Fremgangsmåte

 1. Hell kaffefløten i en liten kjele, og varm den opp over middels varme.
 2. Når det begynner å dannes bobler i kaffefløten, tilsetter du marshmallows. Rør kontinuerlig til de er fullstendig smeltet. Pass på at det ikke koker over.
 3. Tilsett peppermynteolje, og rør godt. Smak deg frem til fløteblandingen får ønsket smak av peppermynte. Trekk deretter kjelen av varmen.
 4. Brygg kaffe, og hell i en forvarmet kopp.
 5. Tilsett fløteblanding.
 6. Topp kaffen med pisket krem, gjerne tilsatt litt peppermynteolje.
 7. Pynt med knuste polkagriser, og bruk gjerne en polkastang som rørepinne!

Oppskrift hentet fra: imagelicious.com

Relaterte artikler