Hjemmelaget eggnog-latte er perfekt i adventstiden

Dette blir en søt og kremet latte!

To kopper med eggnog-latte står på et bord Foto: Colourbox.com

Eggnog er kanskje ikke spesielt utbredt i Norge, men mange andre steder i verden er denne drikken en viktig del av adventstiden. Eggnog lages ved å piske sammen egg, sukker, melk og vanilje, og minner derfor veldig om eggedosis. Det sier seg derfor selv at det smaker nydelig i kombinasjon med kaffe!

I enkelte land, blant annet USA, er det mulig å kjøpe ferdiglaget eggnog på butikken. Det er imidlertid svært lett å lage det selv hjemme! Og lager du en litt stor mengde, kan du ha det klart i kjøleskapet slik at du raskt kan lage deg eggnog-latte når du føler for det.

Oppskrift på eggnog-latte

Dersom du har tilgang til en espressomaskin, kan du gjerne bruke espresso. Det fungerer imidlertid minst like fint å brygge litt ekstra sterk kaffe. Bruk gjerne en presskanne dersom du har det.

Vi anbefaler å bruke en kaffe med smak av vanilje, slik at kaffen og eggnogen komplementerer hverandre. Gode alternativer er for eksempel Monsooned Malabar og Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World.

Denne oppskriften gir nok til én kopp eggnog-latte.

Ingredienser

  • 2 dl eggnog
  • 1 dl sterk kaffe
  • Pisket krem

Fremgangsmåte

  1. Varm opp eggnog i en liten kjele over svak varme. Pass på at det ikke koker.
  2. Brygg litt ekstra sterk kaffe, og hell kaffen over i en forvarmet kopp.
  3. Ta eggnogen av varmen når den er så varm at det ryker av den. Pisk med en håndmikser til den blir luftig og det dannes skum.
  4. Hell eggnogen over i kaffekoppen, og rør forsiktig slik at det blander seg.
  5. Topp eventuelt med litt pisket krem!

Oppskrift på eggnog

Tradisjonelt skal eggnog inneholde brennevin, som oftest konjakk eller bourbon. Denne varianten er imidlertid uten alkohol.

Ingredienser

  • 2 egg
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl helmelk
  • 0,5 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen egg og sukker, og ha over i en liten kjele.
  2. Tilsett melk.
  3. Varm opp blandingen på svak varme under konstant omrøring. Blandingen skal bli så tykk at den blir hengende igjen på baksiden av en skje. Dette tar litt tid, så vær tålmodig!
  4. Tilsett vaniljesukker når eggnogen har fått riktig tykkelse.
  5. Eggnogen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil én uke.

Relaterte artikler