Kan vi friste med en mojito islatte?

Denne forfriskende mocktailen kan nytes morgen som kveld!

Et glass med mojito islatte står på et bord Mojito islatte er kald og forfriskende! Foto: Colourbox.com

Endelig er sommeren her! Og med varmen kommer også lysten på iskaffe og friske drikker. Så hvorfor ikke kombinere de to?

Mojito er en av de mest populære cocktailene som finnes. Den klassiske mojitoen lages med hvit rom, sukker, limesaft, kullsyrevann og mint. Drinken er både søt, syrlig og frisk, noe som gjør den til den perfekte sommerdrinken. Vår mojito islatte er alkoholfri, og tar utgangspunkt i en såkalt nojito – en mojito uten alkohol.

Oppskrift på mojito islatte

Det finnes mange varianter på mojito – for eksempel bruker noen sitronsaft i stedet for lime, mens andre bruker melis i stedet for vanlig sukker. Denne oppskriften på mojito islatte er uten alkohol, men du må gjerne bruke en klassisk mojito som utgangspunkt. Bruk da gjerne favorittoppskriften din!

Ingredienser

  • 250 ml islatte
  • 8–10 peppermynteblader
  • 10 ml vaniljesirup*
  • Isbiter

* Dersom du ikke har vaniljesirup, kan du også bruke vaniljesukker. Bruk da helst vaniljesukker som er laget på ekte vanilje.

Fremgangsmåte

  1. Lag islatten. Dette kan gjøres på flere måter, for eksempel ved å trakte kaffe over isbiter eller ved å lage kaldbrygg. Tilsett deretter ønsket mengde melk, slik at islatten blir så sterk som du liker den.
  2. Putt peppermyntebladene i en shaker, og knus bladene med en skje eller morter. Tilsett islatten, vaniljesirupen og isbiter, og rist godt i minst 10 sekunder.
  3. Fyll opp et glass med isbiter. Hell drinken over i glasset gjennom en sil, slik at du ikke får med urtebladene.
  4. Pynt gjerne mocktailen med noen peppermynteblader, og nyt umiddelbart!