Spansk iskaffe med Kahlúa og rom

Enten du har gjester eller skal kose deg litt ekstra alene, passer denne kaffedrinken helt perfekt.

To glass med spansk iskaffe står på et bord. En deilig iskaffedrink det er umulig å si nei til! Foto: Colourbox.com

Vi kommer aldri til å gå lei av kaffedrinker.

Når det er kaldt ute, blir det ekstra viktig å kose seg inne. Og hva er vel da bedre enn en deilig kaffedrink? Pakk deg derfor godt inn i et pledd, og kos deg med en varmende, spansk iskaffe!

Oppskrift på spansk iskaffe

Dersom du skal skjemme deg litt bort i løpet av helgen eller etter en lang arbeidsdag, anbefaler vi å lage spansk iskaffe med rom og Kahlúa. Sammen med pisket krem får denne iskaffen en fyldig og mild kaffesmak med hint av rom. Bruk gjerne en kraftig kaffe, slik som Evergood Dark Roast eller Monsooned Malabar fra Coffee of the World-serien.

Oppskriften gir nok til ett glass.

Ingredienser

  • 7 ml rom
  • 1,5 ts triple sec
  • 44 ml Kahlúa (eventuelt annen kaffelikør)
  • 1 dl kald, sterk kaffe
  • 0,5 dl pisket krem (usøtet)
  • Isbiter
  • Malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. Avkjøl et glass i fryseren, og fyll det med isbiter.
  2. Bland rom og triple sec i en liten kjele. Tenn på alkoholen. Bruk en lang fyrstikk, slik at du ikke brenner deg.
  3. Hell Kahlúa forsiktig oppi kjelen.
  4. Hell den brennende blandingen over i glasset.
  5. Hell kaffen oppi glasset, og topp med pisket krem og malt muskatnøtt.
  6. Nytes umiddelbart!

Relaterte artikler