Tradisjonelt har cascara blitt sett på som et biprodukt, men det har mange bruksområder.
Olam Coffee har funnet en rekke nye bruksområder for cascara. Foto: Colourbox.comVi har tidligere skrevet om cascara som brygges til te, og dette er nok den vanligste metoden å bruke produktet på. Olam Coffee har imidlertid kommet opp med en rekke nye bruksområder for de tørkede kaffebærene.
Cascara har en helt unik smak som er vidt forskjellig fra kaffe, til tross for at produktene kommer fra det samme bæret. Cascara har en søt og fruktig smak som kan minne litt om kirsebær og rosiner, men kan også ha hint av karamell. Det tørkede kaffebæret har i tillegg flere positive helseeffekter, blant annet et svært høyt innhold av antioksidanter. I tillegg kan det visstnok hjelpe pasienter som lider av fedme.
I et samfunn som har større og større fokus på miljø, bærekraft og helse, er gjenbruk av kaffebær helt ypperlig. For klima og miljø er det positivt at bærene ikke blir kastet, både fordi det er svinn, men også fordi de inneholder mye koffein som dermed blir forurensende for naturen. I tillegg gir salg av de tørkede kaffebærene en ekstra inntektskilde for kaffebøndene.
Olam Coffee eksperimenterer derfor med å lage nye produkter av tørkede kaffebær. De lager et konsentrat av bærene og fruktkjøttet, som deretter kan brukes som infusjoner og smakstilsetninger i ulik mat og drikke. Pulverkonsentratet kan for eksempel brukes i drikke eller blandes med mel til baking, mens det flytende konsentratet blant annet kan brukes i syltetøy, marmelader, desserter og bakevarer. Cascara er altså svært anvendelig, og det er kun fantasien som setter grenser for hva man kan bruke produktet til.
Kilde: olamgroup.com
Hvem visste vel at te kunne følge spillereglene til kaffe?
Drikken har en lang historie, og oppstod for over 2000 år siden.
Millenniumsgenerasjonen har vært med på å påvirke kaffeindustrien til det den er i dag, og vil fortsette å påvirke den i årene som kommer.
Avfallsproduktet gir store muligheter for gjendyrking av skoger.