Varm deg opp med en meksikansk mocca

Denne moccaen kommer til å få kroppstemperaturen til å øke!

Nå er jula rett rundt hjørnet, noe som betyr at det er den perfekte tiden å kose seg med en «hot» meksikansk mocca!

En meksikansk mocca er en kaffe mocca som er tilsatt kryddere – nærmere bestemt kanel og kajennepepper. Denne moccaen er den perfekte kombinasjonen av sterk kaffe, sjokolade og spicy krydder.

Oppskrift på meksikansk mocca

Når du skal lage meksikansk mocca, anbefaler vi å bruke en kaffe fra Sør-Amerika – for eksempel Gaitania Colombia fra Coffee of the World-serien. Denne kaffen har god fylde og hint av sjokolade, noe som gjør at den passer perfekt i en kaffe mocca. Tilbered gjerne kaffen i presskanne, og lag den litt ekstra sterk!

Ingredienser

  • 2 dl nybrygget kaffe
  • En klype kanel
  • En klype kajennepepper
  • 2 dl kaffefløte*
  • 15 ml sjokoladesirup
  • 10 ml vaniljesirup, evt. vaniljesukker
  • Sukker eller annen søtning
  • Krem og/eller revet sjokolade til pynt

* Dersom du ønsker en magrere variant, kan du bytte ut kaffefløten med melk.

Fremgangsmåte

  1. Tilsett kanel og kajennepepper til den malte kaffen, og tilbered kaffe på vanlig måte.
  2. Hell kaffefløte, sjokoladesirup og sukker i en liten kjele, og varm opp til det begynner å småkoke. Rør jevnlig slik at blandingen ikke brenner seg!
  3. Trekk kjelen fra varmen, og tilsett den ferdigbryggede kaffen. Tilsett vaniljesirupen.
  4. Hell kaffen i en forvarmet kopp, og topp med pisket krem og revet sjokolade.
  5. Nyt umiddelbart!

Relaterte artikler